2018-11-14 17:53


UPDATE: Procesul lui Breivik începe cu un salut nazist. Inculpatul pledează nevinovat!

 |  11:17
UPDATE: Procesul lui Breivik începe cu un salut nazist. Inculpatul pledează nevinovat!

UPDATE: Anders Breivik a pledat nevinovat în procesul în care este acuzat de uciderea a 77 de persoane în urma atacurilor din luna iulie a anului trecut. „Recunosc faptele însă nu recunosc culpabilitatea mea” în sens penal, a spus el.

Anterior, procurorul Inga Bejer Engfh citise actul de acuzare pentru „acte de terorism”. La deschiderea procesului său, Breivik a afirmat că nu recunoaşte autoritatea tribunalului, potrivit EFE. „Nu recunosc tribunalele norvegiene pentru că şi-au primit mandatul de la partidele politice care sprijină multiculturalismul”, a spus Breivik, în vârstă de 33 de ani.

Procesul criminalului norvegian Anders Behring Breivik, în care este judecat pentru uciderea a 77 de persoane în unui atentat cu bombă la Oslo şi a unui atac armat pe insula Utoeya, a început luni la Tribunalul din Oslo. Breivik a precizat că nu recunoaşte instanţa de judecată, fapt pe care l-a repetat şi în faţa judecătorului.

Familiile victimelor, în majoritate prezente la proces, au precizat că se tem ca audierile din cadrul procesului să nu se transforme într-o mascaradă. La intrarea în sala de tribunal, Breivik le-a adresat membrilor familiilor şi jurnaliştilor un salut de extremă dreaptă, cu braţul întins şi pumnul strâns.

Norvegianul s-a prezentat drept „scriitor”, precizând că scrie o lucrare în închisoare, atunci când a fost întrebat despre profesia sa de judecător. Ulterior, a adăugat: „Nu recunosc tribunalul norvegian”.

Anders Behring Breivik este judecat pentru comiterea celui mai sângeros masacru din Norvegia după cel de-al Doilea Război Mondial, potrivit Agerpres. Anterior, o comisie de specialişti l-a declarat pe acesta responsabil penal, după ce în ianuarie, în urma unei prime evaluări, Breivik a fost pronunţat schizoid şi incapabil să răspundă în faţa justiţiei. Codul penal norvegian presupune o pedeapsă cu închisoarea de maximum 25 de ani.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639560-08-21

TAGURI: proces breivik, tribunal oslo, salut nazist, breivik nazist, proces criminal oslo, masacru norvegia
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ADEM DEVLET
16 Apr 2012

DAR COMPLICII SAI ? CEI CU PROPAGANDA ANTI ISLAM IMPREUNA CU GURNALISTII CE LIPEAU AUTOMAT ORICE TERORIST DE ISLAM ? CELEBRELE REPLICI CU FANATIC ISLAMIST SAU TERORIST ISLAMIST , TICALOSIILE ALEA NU SE APLICA SI IN ACEST CAZ ? APROPO CE RELIGIE PRACTICA ACESTA ? CA GURNALISTII ISTERICI NU MAI MENTIONEAZA ! SUNA CA DRACU FANATIC CRESTIN TERORIST ? GURNALISTII IMPREUNA CU PROPAGANDA DE RAZBOI PROFESIONISTA AU IMPINS ACEST CRIMINAL SA COMITA ATROCITATI IN NUMELE RELIGIEI CRESTINE SI IMPOTRIVA ISLAMULUI , NU ASA CUM INCEARCA SA O DREAGA ACUM GURNALISTII SI PROPAGANDA DE RAZBOI CU FRAZA " MULTICULTURALISMULUI ". ACEST CRIMINAL ESTE UN SIMPLU EXECUTANT , CRIMINALII ADEVARATI SUNT CEI CU ISLAMUL IN GURA DE LA ISLAMIST TERORIST PANA LA CEI CU , UN TERORIST ISLAMIST SI TOATE TICALOSIILE CRIMINALE PROPAGATE PRIN MASSMEDIA . INCERCATI MACAR IN GAND CUM SUNA TERORIST CRESTIN .
Random imageUltimele stiri


loading...