2017-01-24 07:06


Profeţia lui Voiculescu a dat chix. Traian Băsescu a fost suspendat doar la Antene

 |  15:09
Profeţia lui Voiculescu a dat chix. Traian Băsescu a fost suspendat doar la Antene
Termenul stabilit de Dan Voiculescu pentru suspendareapreşedintelui Traian Băsescu - 25 martie - s-a dovedit a fi doar un balon desăpun. Uniunea Social Liberală nu a reuşit să adune până astăzi majoritateanecesară unui astfel de demers. În aceste condiţii, singura suspendare apreşedintelui s-a produs la Antene, unde s-a refuzat un interviu cu TraianBăsescu.

Dacă profeţia privind constituirea Uniunii Social Liberalepână la finele lunii ianuarie i-a ieşit lui Dan Voiculescu, nu acelaşi lucru sepoate spune despre demersul privind suspendarea preşedintelui Traian Băsescu. „Dinmomentul în care vom avea majoritatea în Parlament, vă garantez că Guvernul Bocşi preşedintele Băsescu vor răspunde în faţa românilor. Sunt premiseparlamentare ca, până la 25 martie, Traian Băsescu să fie suspendat”, anunţaVoiculescu la începutul lunii februarie. Conservatorul a fost ironizat lamomentul respectiv de Viorel Hrebenciuc care l-a întrebat “dacă a dat în bobi”pentru a ajunge la acest rezultat. Nici Victor Ponta nu a părut prea încrezătorîn pronosticul dat de Voiculescu. Acesta nu s-a dat însă bătut. “Aceastăcoaliţie nu s-a făcut pentru a ne face că lucrăm. Alianţa PSD-PNL-PC areobligaţia de a folosi toate mijloacele parlamentare şi constituţionale de caredispune pentru a schimba imediat Puterea. Iar în România, Puterea a fost abuzivconcentrată în mâinile unui singur om, Traian Băsescu. Aşadar, pentru Opoziţieşi pentru peste 85% dintre români, schimbarea lui Traian Băsescu înseamnăîndepărtarea unui regim abuziv, corupt şi incompetent, înseamnă revenirea lademocraţie şi normalitate. Pe scurt, şansa la o viaţă mai bună”, susţineaVoiculescu. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi cel al PC, Dan Constantin, audeclarat că suspendarea lui Traian Băsescu poate fi realizată.

Băsescua pierdut majoritatea în Senat

În cele două luni care au trecut de la constituireaUniunii Social Liberale, singurul succes care poate fi trecut în dreptulacesteia îl constituie pierderea majorităţii în Senat de către partidele dinarcul guvernamental. Preşedintele Băsescu a recunoscut recent situaţia dinSenat, declarând că l-a anunţat pe primul-ministru că acest lucru se vaîntâmpla. În schimb, în Parlament, Emil Boc a arătat că deţine încă majoritatea,reuşind să impună fără mari probleme noul Cod al muncii. Doar 216 parlamentariau votat pentru moţiunea de cenzură depusă de USL, lipsind astfel fix 20 devoturi pentru debarcarea premierului. Suspendarea preşedintelui Traian Băsescua fost realizată însă la Antene, unde şeful Secţiei politic, Sorina Matei, şi-adat demisia din cauza divergenţelor avute cu conducerea postului privind uninterviu cu preşedintele Băsescu.

Voiculescu preşedinte

Cu toate acestea, planul suspendării preşedinteluiBăsescu nu a fost abandonat. Liderii USL au declarat la unison că acesta sepoate realiza după alegerile parlamentare din 2012. Cum Dan Voiculescu şi-a negociatîn cadrul Uniunii postul de preşedinte al Senatului după viitoarele alegeri,dacă Traian Băsescu va fi suspendat, interimatul la Palatul Cotroceni va fiasigurat de Dan Voiculescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-11-01Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


NEGATIV
25 Mar 2011

Voiculescu a avut dreptate. Deja a schimbat majoritatea la Senat. E inceputul suspendarii.
SIRIANA
25 Mar 2011

Ce va mai place sa interpretati...Voiculescu nu a zis ca termenul de 25.martie e o certitudine in privinta suspendarii lu basescu....a zis ca e posibil. Oricum, incet incet lucrurile se indreapta in favoarea romanilor iar vorbele lui Voiculescu se vor adeveri...
STELIAN TUDOSE
25 Mar 2011

eu m-as gandi de mai multe ori inainte sa emit o astfel de opinie. eu cred ca pas cu pas, basescu se apropie de suspendare. si sa fim seriosi, voiculescu nu a spus ca 25 martie e batut in cuie. asa ca degeaba va scremeti.
PEDRO23
26 Mar 2011

Voiculescu are dreptate. Ma bucur ca puterea pierde teren.
Random image