2019-01-20 19:57


PROIECT: Exportul de buşteni, cherestea şi lemn de foc, interzis pe o perioadă de cinci ani

 |  12:15
PROIECT: Exportul de buşteni, cherestea şi lemn de foc, interzis pe o perioadă de cinci ani

Mai mulţi deputaţi PC-PLR au depus un proiect de lege în care propun interzicerea exportului de buşteni, cherestea şi lemn de foc pe o perioadă de cinci ani. Iniţiatorii precizează că susţinerea necontrolată a exportului de material lemnos poate să încurajeze tăierile ilegale de păduri.

Proiectul este iniţiat de 12 deputaţi de la PC-PLR şi din grupul democrat-popular, printre care Bogdan Ciucă, Vasile Drăguşanu, Liliana Mincă şi Florea Damian.

Iniţiativa legislativă prevede că, în scopul refacerii suprafeţei forestiere şi pentru respectarea dreptului oricărei persoane la un mediu ecologic şi sănătos, este interzis exportul de materiale lemnoase sub formă de buşteni, cherestea şi lemn de foc pe o perioadă de cinci ani de la publicarea acestei legi în Monitorul Oficial.

Parlamentarii consideră că este necesară o asemnea măsură pe motiv că "prin susţinerea necontrolată a exportului de material lemnos se încurajează tăierile ilegale de păduri".

Iniţiatorii mai susţin, în expunerea de motive, că în Constittuţie se stipulează că statul recunoaşte dreptul oricărei persoane la un mediu înconjurător sănătos şi echilibrat ecologic şi că este obligatorie protejarea şi ameliorarea mediului înconjurător, atât de persoane fizice, cât şi de cele juridice.

Proiectul a fost depus la Parlament în 25 mai şi se află în consultare publică la Senat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-30

TAGURI: proiect, export, busteni, cherestea, lemn, foc, interzis, perioada, cinci, ani
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CROCODILUL FLAMAND
30 Mai 2015

probabil ca 5ani o sa dureze doar procesul Schweighoffer si al complicilor in frunte cu padurarul-tzaptzarapist DUSA....FENOMENUL TZAPTZARAP CU EPOLETI-SUB-ACOPERIRE
Random imageUltimele stiri

loading...