2019-03-23 06:42


PROIECT PSD ALDE: Militarii ar putea sa iasa mai târziu la pensie

 |  15:21
PROIECT PSD ALDE: Militarii ar putea sa iasa mai târziu la pensie

O propunere legislativa depusa la Camera Deputatilor prevede cresterea varstei de pensionare a militarilor. Proiectul a fost initiat de deputati din PSD şi ALDE, arată România TV.

Un proiect de lege privind creșterea vârstei de pensionare a militarilor care a fost deja depus în Parlament. Militarii vor putea ieși din activitate la 65 de ani, ca și civilii, în condițiile în care, în prezent, vârsta standard de pensionare pentru militari este de 60 de ani, la atingerea acestei varste acestia sunt trecuţi în rezervă din oficiu.

Inițiatorii propunerii legislative, parlamentari PSD si ALDE își motivează propunerea prin deficitul ”îngrijorător” de resursă umană” din acest domeniu. Proiectul mai prevede că “limitele de vârstă în grad până la care cadrele militare în rezervă pot fi menţinute în evidenţă sunt de 57 de ani pentru clasa I, 62 de ani pentru clasa a II-a şi 65 de ani pentru clasa a III-a.

Iniţiatorii spun ca în prezent, sistemul militar se confruntă cu un deficit îngrijorător în contextul în care, pe parcursul ultimilor nouă ani, modificările aduse legislaţiei în domeniul militar au generat plafonări ale soldelor, blocări ale încadrărilor si au creat premisele unor treceri masive în rezervă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-04

TAGURI: proiect psd, miliari, pensie,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CINSTE LOR
04 Iul 2018

SA FACA ARMATA DIN PARLAMENTARI , DOCTORI IN APARARE SI PRIMARII LUI MUSTATA , CU SECRETARELE LUI . UNDE SUNT TANCURILE SI TEHNICA MILITARA VINDUTA ? POATE STIE OPREA .
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...