2019-01-20 17:17


Proiect: Serviciile vor putea intercepta cartelele pre-plătite

 |  20:03
Proiect: Serviciile vor putea intercepta cartelele pre-plătite

Deputatul PSD Sebastian Ghiță a anunţat, într-un interviu pentru HotNews, că va depune în Parlament o inițiativă legislativă prin care serviciile secrete vor putea intercepta cartelele telefonice pre-plătite. Ghiţă a explicat faptul că zona cartelelor pre-plătite a rămas „neacoperită total“ şi este folosită pentru infracţiuni economice. În plus, există riscul de utilizare a acestor cartele în activităţi legate de terorism.

Sebastian Ghiţă este membru al Comisiei parlamentare de control a SRI. El s-a pronunţat în favoarea implementării unui program PRISM în România, precum cel folosit de Agenţia Naţională de Securitate a SUA, dezvăluit de Edward Snowden, care să permită supravegherea comunicaţiilor pe internet, în cazul suspiciunilor de terorism sau de infracţiuni economice grave.

„Vrem să găsim o soluţie cu privire la modul de gestionare a cartelelor pre-plătite. Nu mă refer neapărat la cartelele pre-plătite care au fost cumpărate până acum, care îşi pierd din valabilitate, nu mai sunt folosite şi încet-încet ies din uz, dar trebuie să generăm un cadru legal prin care, în condiţiile în care aceste cartele pre-plătite din România pot fi folosite la infracţiuni, ele să poată fi luate în evidenţă şi să aibă acelaşi regim ca telefoanele obişnuite”, a precizat deputatul PSD.

„Am discutat această iniţiativă şi în PSD, există o reticenţă, o frică de a te expune public ca politician cu o astfel de iniţiativă, dar să fii politician nu înseamnă să fugi de răspundere ca să nu ţi se poată reproşa nimic, la sfârşit trebuie să le spui oamenilor, am făcut asta, mi-am asumat asta, în asta cred, şi eu cred că prin experienţa căpătată în industria IT, în apropiere de lumea informaticii, lumea comunicaţiilor, cyberworld sau societatea informaţională pot să îmi asum rolul de a fi membru al unei echipe care împinge astfel de lucruri”, a mai explicat Ghiţă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-17

TAGURI: proiect, servicii, cartele, romania, sebastian, g hita
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...