2018-10-18 14:42


PROIECT. Vot electronic la alegerile parlamentare, prezidenţiale şi europarlamentare

 |  13:31
PROIECT. Vot electronic la alegerile parlamentare, prezidenţiale şi europarlamentare

Patru parlamentari, printre care şi senatorul Mircea Geoană, au depus, la Senat, un proiect de lege privind introducerea votului electronic la alegerile parlamentare, prezidenţiale, europarlamentare sau referendum.

"Argumentele care au stat la baza elaborării acestui proiect legislativ sunt foarte serioase, având în vedere evenimentele petrecute la scrutinul electoral pentru alegerea preşedintelui României din noiembrie 2014, unde un număr foarte mare de cetăţeni români aflaţi în afara graniţelor României nu au putut să-şi exercite dreptul fundamental de vot, în special din cauze legate de managementul defectuos al sistemului de organizare a alegerilor din exteriorul României", au precizat iniţiatorii proiectului de lege, în expunerea de motive.

Iniţiativa mai prevede că alegerile parlamentare, prezidenţiale, europarlamentare şi referendumul pentru care se va utiliza votul electronic se stabilesc prin Hotărâre a Guvernului la propunerea Autorităţii Electorale Permanente (AEP).

Alegătorii care au notificat AEP că doresc să-şi exercite dreptul de vot electronic se pot răzgândi cu 15 zile înainte de alegeri.

În cazul în care proiectul de lege va fi adoptat, AEP şi MAI vor avea obligaţia să elaboreze normele metodologice şi tehnice privind votul electronic.

Proiectul de lege a fost iniţiat de senatorii independenţi Mircea Geoană, Dan Tătaru, deputatul independent Florentin Gust şi deputatul UNPR Răzvan Condurăţeanu, transmite Mediafax. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-20

TAGURI: proiect, vot, electronic, alegeri, parlamentare, prezidentiale, europarlamentare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MAFIA IN FLOARE - COLABORARE
20 Ian 2016

Programul de calculator sa fie facut si supraveghiat de INTRALOT si loteria Romana .a lui Copos si gasca
Random imageUltimele stiri


loading...