2016-10-23 17:36

POLITICA


Proiect – Fără vize în SUA!

 |  15:16
Proiect – Fără vize în SUA!

Cetăţenii români ar putea călători pe viitor fără vize în Statele Unite ale Americii. Totul este în fază incipientă deocamdată, după ce Congresul de la Washington a introdus de curând un proiect de lege în acest sens.

Iniţiatorul a fost congresmenul democrat Mike Quigleyiar, iar printre susţinătorii ideii se numără republicanii Steve Chabot, Ileana Ros-Lehtinen şi Dan Burton , dar şi democraţii Gregory Meeks şi Brian Higgins.

Proiectul de lege poartă denumirea Act de Reformă şi Securitate Sporită a Programului Visa Waiver. Cea mai importantă prevedere a acestui act legislativ e aceea că nu se mai refuză automat unui cetăţean al respectivei ţări pentru o rată de refuz a cererilor de vize de 3%, ci Departamentul pentru Securitate Internă ia decizia, informează Fundaţia Heritage, citată de ziare.com.

Noul Ministrul de Externe al României, Cristian Diaconescu, a salutat această initiaţivă, în cadrul unei întâlniri cu Eric Stewart, preşedintele executiv al Consiliului de Afaceri SUA - România.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-10-17

TAGURI: Vize, sua, proiect, romaniComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Canada elimină vizele pentru bulgari Canada va elimina obligativitatea vizelor pentru unii cetățeni bulgari în luna mai a anului... 07 Oct 2016 | (0)
România pune condiții Canadei pentru ridicarea vizelor Purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu, a declarat, miercuri, că România nu îşi... 19 Oct 2016 | (0)