2018-05-26 22:46


Propunerea premierului pentru Educație, Corina Dumitrescu, și-a umflat CV-ul

 |  14:49
Propunerea premierului pentru Educație, Corina Dumitrescu, și-a umflat CV-ul

Corina Dumitrescu, propunerea premierului desemnat Victor Ponta pentru ministerul Educației, are precizat în CV-ul său postat pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii, că în 1996 a fost înscrisă și a absolvit un curs de drept internățional al celebrei Universități Stanford din Statele Unite, fapt negat de rectorii unitățîi de învățământ superior de peste Ocean.

Ministrul propus al Educaţieinu a menţionat durata exactă a studiilor, nu a precizat dacă a fost un program de studiu de câteva luni, dacă a fost vorba de un schimb de experienţă sau dacă a participat la un simplu seminar.

Reprezentanţii Universităţii Stanford au declarat că nu au găsit nici un fel de date despre studiile menționate de Corina Dumitrescu. Reprezentanţii departamentului de comunicare al Stanford au explicat că ministrul propus Corina Dumitrescu nu deţine o diplomă de la Stanford şi nici nu apare ca înscrisă într-un program de studiu care se finalizează cu o diplomă, informează Hotnews.

Răspunsul Stanford

"Nu avem date oficiale potrivit cărora Corina Dumitrescu ar fi fost înscrisă sau ar fi absolvit un program finalizat cu diploma al Universităţii Stanford. Stanford are multe programe de studiu care nu acorda diplome. Acestea includ programe pentru personalul administrativ şi oficialii guvernamentali care doresc să aprofundeze anumite zone de interes. Durata lor variază de la seminare de o zi până la programe de câteva luni. Fără mai multe informaţii specifice, nu vă putem fi de mai mult ajutor în a răspunde întrebărilor dumneavoastră; cu excepţia precizării ca Corina Dumitrescu nu deţine o diplomă acordată de Stanford.

Contactată de HotNews.ro, Corina Dumitrescu a declarat următoarele: "Pentru toate aceste întrebări, de marţi încolo. Sunt studii şi studii. Nu am scris că am master, nu am scris că am licenţa de acolo. E un studiu pe care l-am făcut la Institutul Hoover, un stagiu de pregătire, şi o să vă dau toate detaliile de marţi încolo".

Institutul Hoover aparține de Universităţii Stanford, și este dedicat cercetării în domeniile politicii interne şi a relaţiilor internaţionale. Printre membrii institutului se număra personalităţi cărora le-a fost decernat premiul Nobel. La Institutul Hoover se afla şi arhivele Radio Europa Liberă.

Agenţia Naţională de Integritate are în lucru o sesizare cu privire la situaţia Corinei Dumitrescu, urmând să se pronunţe asupra compatibilităţii funcţiei de membru în Consiliul Superior al Magistraturii cu cea de rector al Universităţii Creştine "Dimitrie Cantemir". ANI a fost sesizata în acest caz anul trecut de Consiliul Superior al Magistraturii. Între timp, 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-05-25

TAGURI: Corina_dumitrescu, CV, cursturi, studii, ministerul_educaţiei, sua, universitatea_stanford

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriApa Nova