2019-01-23 07:58


Propuneri PNL: 6% la Sănătate și dreptul CSM de a sesiza Guvernul cu proiecte de lege

 |  10:39
Propuneri PNL: 6% la Sănătate și dreptul CSM de a sesiza Guvernul cu proiecte de lege

Liberalii vor propune sâmbătă suplimentarea fondurilor pentru Sănătate și un set de reforme care să reglementeze relația din CSM și Guvernul de la București. Măsurile fac parte din „Reclădirea Națională”, programul de guvernare al PNL.

Programul de guvernare al Partidului Național Liberal (PNL), „Reclădirea Națională”, conține mai multe măsuri de consolidare a independenței justiției și întărire a sistemului național de Sănătate, informează Agerpres. Potrivit documentului, Guvernul are obligația „ de a motiva adoptarea proiectelor de lege privind statutul CSM, organizarea judiciară și statutul magistraților, adoptate și trimise Parlamentului fără avizul CSM sau cu avizul negativ al CSM”. Liberalii mai propun ca Executivul să poată primi de la CSM „proiecte de lege privind organizarea sistemului judiciar”.

Strategia PNL are învedere „finanțarea corectă” a sistemului național de sănătate printr-o „creștere treptată, anuală” care să atingă 6% până în anul 2016, relatează Agerpres. Noile fonduri ar urma să fie folosite la „creșterea salarizării personalului medical, investiții, programe naționale de sănătate și de prevenție, susținerea medicinei primare, creșterea bugetelor spitalelor, creșterea accesului la medicamente”.

Documentul programatic al PNL urmează să fie prezentat sâmbătă la Consiliul Național.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-23

TAGURI: pnl, csm, guvernul, sanatate, proiecte, lege, strategia, documentul, programatic
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...