2017-01-23 12:29


Liberali contra Liberali

 |  18:43

Mai mulţi liberali din Prahova au protestat în faţa sediului central PNL, reclamând alegerile nestatutare din fruntea filialei lor. Aceştia au venit să îi reproşeze lui Crin Antonescu faptul că actuala conducere a filialei nu a fost aleasă cu sprijinul membrilor, existând mai multe nereguli. Liberalii prahoveni erau nemulţumiţi şi de faptul că noua conducere a demis şefii organizaţiilor de tineret şi de studenţi.

„Îi atragem atenţia lui Crin Antonescu că în PNL nu sunt respectate regulamentele partidului  pentru alegerea noii conduceri din Prahova”, a declarat revoltat Mihai Ionescu, membru al Organizaţiei de Tineret Prahova. Acesta ţinea în mână un afiş pe care scria: „Lideri aleşi de noi, nu păpuşi numite de voi!”. Nemulţumirea protestatarilor stă în faptul că după ce fostul preşedinte al organizaţiei, Adrian Semecu, a fost demis, preşedintele interimar Mircea Roşca a comis o serie de abuzuri. Potrivit Simoneri Snelbach, membră a organizaţiei de femei Prahova, Roşca, pus în funcţie chiar de Crin Antonescu, a dizolvat fără motiv organizaţiile de tineret şi de studenţi, fără a se ţine cont de vreun raport de activitate, de performanţele lor sau de orice alt criteriu. Organizaţia de femei nu a fost demisă, încă. Totodată, membrii PNL Prahova nu au fost informaţi de înlocuirea preşedintelui: „Noi vrem alegeri statutare, vrem să se respecte regulamentul. Ni s-a spus că la 30 de zile după desemnarea lui Roşca vor fi alegeri în filială. Asta a fost în decembrie. Nu s-au organizat nici până acum”, s-a plâns unul dintre protestatari.

Manifestanţii aveau afişe pe care au scris mai multe mesaje, în mare parte adresate lui Crin Antonescu. Pe foile lor se putea citi: „Crin, wake up man!” sau „Vrem partid liber(al)”. Costel Horghidan, membru al organizaţiei PNL Prahova şi fost consilier local, a declarat că Antonescu i-a invitat la discuţii în sediul partidului pentru 5 minute: „Doar ca acele 5 minute au fost doar 2, atât”, completează acesta. Horghidan a  mai precizat că nu îşi face iluzii că problemele vor fi soluţionate de Crin Antonescu: „Eu mă gândesc la un singur lucru: dacă Crin Antonescu nu este capabil să rezolve o problemă dintr-o filială a partidului său, cum crede el ca va fi preşedintele României? Cum să rezolve problemele unei ţări?”, s-a întrebat acesta.

În replică, la finalul şedinţei, Crin Antonescu a declarat că Biroul Politic Central PNL a convocat pentru data de 12 martie o reuniune a Consiliului Naţional Executiv (CNEx), unde se va discuta, printre altele, şi situaţia de la PNL Prahova.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-08-14

TAGURI: PNL, Prahova, alegeri nestatutare, Crin AntonescuComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image