2017-01-17 21:52

POLITICA


Protocolul Alianţei Naţionale: 21-20. Cum şi-au împărţit ţara PSD şi PNL

 |  19:14
Protocolul Alianţei Naţionale: 21-20. Cum şi-au împărţit ţara PSD şi PNL

Social-democraţiiau fost de acord să cedeze Transilvania pentru a-şi consolida puterea înMoldova şi în Muntenia. Ţinta Alianţei de Centru Dreapta (PNL-PC) o constituiadepăşirea PDL la alegerile locale, deoarece este considerat principaluladversar. Colaborarea dintre PSD şi ACD urmează să fie reglementată într-un protocolcare va fi definitivat până vineri.

Chiar dacă sefereşte să vorbească deschis despre principiul parităţii de frica baronilorlocali, Victor Ponta a fost de acord ca numărul de candidaţi ai PSD şi ACD săfie aproximativ egal. De altfel, cuvântul „paritate” nu va exista în protocoluldintre cele două părţi. Social-democraţii vor nominaliza candidaţi pentru 21 depreşedinţii de Consilii Judeţene, în timp ce ACD pentru 20. Actualii şefi de CJau primit promisiunea că vor fi susţinuţi pentru un nou mandat. În aceastăsituaţie se află 16 social-democraţi şi 5 liberali. Celelalte judeţe urmează săfie împărţite între cele două partide, în urma unor sondaje de opinie.Liberalii îşi pregătesc o strategie puternică pentru cucerirea Transilvaniei,în timp ce social-democraţii se axează pe cucerirea judeţelor din vechiulRegat. Cu toate acestea, cele două părţi au stabilit că trebuie să fieîmpărţite echitabil nu numai judeţele eligibile, ci şi cele în care sunt şansemari să fie pierdute în faţa PDL – exemplul dat fiind Aradul. Social-democraţiivor să câştige judeţe precum Bistriţa-Năsăud, Dâmboviţa, Tulcea, Neamţ,Botoşani, în timp ce liberalii au în vizor cucerirea judeţelor din Ardeal şiBanat. După acelaşi principiu, 21-20 urmează să fie aleşi şi candidaţii pentruprimăriile reşedinţă de judeţ. Tensiunile din Capitală, unde Andrei Chiliman şiMarian Vanghelie se opun susţinerii lui Sorin Oprescu pentru Primăria Generală,au condus la adăugarea unui paragraf special pentru Bucureşti. Sursesocial-democrate au spus că este posibil să nu se ajungă la un acord şi săexiste candidaturi din partea fiecărei părţi a Alianţei Naţionale. Pentrualegerile parlamentare, s-a decis ca actualii aleşi să fie susţinuţi pentru unnou mandat, iar pentru restul colegiilor să fie desemnaţi candidaţi pe bază desondaj. Comitetul Executiv şi Consiliul Naţional se vor întruni vineri şisâmbătă pentru a aproba şi valida protocolul Alianţei dintre PSD şi ACD.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-09-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TEODOR
01 Feb 2011

Candidatura pentru Primar ia Capitalei,da dureri de cap acestei aliante!Sunt constienti,si unii si ce ilalalti ca nu au "leac" impotriva lui Oprescu!Si nici vreme nu mai au!

Adauga un comentariu

Random image