2017-01-18 06:15

POLITICA


Provocare: dezbatere televizată. Confruntarea premierilor - Emil Boc vs Victor Ponta

 |  19:48
Provocare: dezbatere televizată. Confruntarea premierilor - Emil Boc vs Victor Ponta
„Premierul dinumbră” susţinut de USL, Victor Ponta, l-a provocat pe primul-ministru, EmilBoc, să participe la o dezbatere televizată pe teme economice, moderată de„jurnalişti responsabili şi apreciaţi”.

“Vă adresez, pe această cale, invitaţiapublică de a organiza, împreună, o dezbatere cu privire la modelul economicnecesar României de azi, precum şi cu privire la măsurile concrete care seimpun în perioada următoare pentru creşterea ocupării în România, pentrureluarea creşterii economice şi pentru conturarea unei noi strategii dedezvoltare”, i-a scris Ponta premierului Boc, într-oscrisoare postată pe site-ul preşedintelui PSD şi pe pagina de Facebook aacestuia. Liderul pesediştilor a precizat că dezbtarea trebuie să fie făcutăîntr-un cadru public, cu participarea jurnaliştilor, după modelul campanieiprezidenţiale. „Aceasta nu ar fi o dezbatere electorală, nuavem alegeri decât anul viitor, dar ar fi un semnal extrem de important pentrucei care creează locuri de muncă în România şi pentru eventualii investitoristrăini. Nu cred că atunci când lansezi o invitaţie la dialog începi să puicondiţii. Cred că dacă există un acord de principiu al domnului Boc putemstabili o asemenea dezbatere", a precizat Ponta. Provocarea lansată depreşedintele PSD vine la doar câteva zile după ce liderii Uniunii SocialLiberale au prezentat viziunea economică pe care o propun pentru guvernare.

Refuzat de Cotroceni

Pe site-ul desocializare Facebook, pesediştii au format deja un grup intitulat “Victor Ponta- prim-ministru” în care prezintă motivele pentru care preşedintele PSD merităsă ajungă şef la Palatul Victoria. În schimb, preşedintele Băsescu a declaratpublic că Victor Ponta nu va ajunge premier în mandatul său, deoarece nu arecalităţile necesare. “Domnul Ponta este copilot la o maşină. Cum poţi să conduci ţara când la o maşină eşti doar copilot? Deci un omcare n-are calităţi să conducă o maşină lungă de trei metri. Este copilot înmaşina aia, nu-i dă nimeni volanul în mână. Poţi să-i dai ţara în mână?Deci nu cred că domnul Ponta are maturitatea necesară să fie prim-ministru alRomâniei, nu în mandatul meu de preşedinte al României. Un preşedinte trebuiesă fie responsabil când desemnează un prim-ministru”, a fost poziţiapreşedintelui Băsescu faţă de o eventuală nominalizare pentru funcţia depremier a lui Victor Ponta.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-05-13Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image