2017-01-20 08:16

POLITICA


Provocarea lui Traian Băsescu pentru BNR. “Dacă sunteţi mai buni ca Emil Boc, vă invit la guvernare!”

 |  19:52
Provocarea lui Traian Băsescu pentru BNR. “Dacă sunteţi mai buni ca Emil Boc, vă invit la guvernare!”

PreşedinteleTraian Băsescu şi premierul Emil Boc nu au discutat despre remaniere în cadrul întâlniriilor de acum 3 zile. Potrivit şefului statului, subiectul discuţiei dintre ceidoi a fost stabilirea priorităţilor pentru perioada următoare. Sărind înapărarea lui Emil Boc, Traian Băsescu a lansat ieri, în cadrul unui interviuacordat RRA, o invitaţie membrilor BNR ce critică public acţiunileguvernanţilor de a veni să îi înlocuiască pe aceştia în Executiv.

Traian Băsescu a declaratieri, la RRA, că România are nevoie de stabilitate în perioada următoare, iar discuţiarecentă pe care a avut-o cu premierul Emil Boc nu s-a referit la chestiunearemanierii, ci la stabilirea priorităţilor pentru perioada următoare,menţionând că decizia înlocuirii Executivului îi aparţine în totalitatepremierului. “Văd că mai este o modă: să-l desconsideri pe un ministru care nuvine toată ziua la televizor sau nu face conferinţe de presă suficient de desesau nu e în atenţia continuă a publicului. Eu apreciez miniştrii dupăaltceva", a spus Băsescu, precizând că actuala Guvernare şi-a îndeplinittoate obiectivele înţelegerii cu FMI pe trimestrul I. Luându-i apărarea luiEmil Boc, Traian Băsescu a mai declarat că mai mulţi membri PDL “îi dau lecţii”premierului, dar uită când l-au blocat pe acesta în privinţa proiectuluialternativ la majorarea TVA, prin care s-ar fi impozitat toate pensiile.

Apelcătre tehnocraţi

Preşedintele TraianBăsescu a acuzat ieri, la RRA, că mulţi apar la televizor “şi dau lecţii”,inclusiv din BNR, care este “un profesor continuu”, însă atunci când sunt invitaţisă-şi asume responsabilităţi în stat, “parcă îi pici cu ceară”. “Foarte mulţi,care poţi spune că unii dintre ei sunt buni, îi mai vezi pe la televizor. Cândle spui «vino să lucrezi, dacă tot spui, dacă tot vorbeşti, n-ai vrea să ocupio funcţie în aparatul de stat?» parcă îi pici cu ceară. Lecţii sunt foartemulţi care dau, inclusiv, şi trebuie să recunoaştem, BNR este un continuuprofesor. Întrebaţi pe unul dintre ei dacă vrea să fieministru de finanţe sau prim-ministru”, a spus şeful statului. Preşedintelei-ainvitat în acest context pe cei care dau astfel de lecţii să iasă din tribunăşi să vină“în arenă". “Vreau să văd unul la televizor, dintre ceicare dau lecţii şi le dau competent, să anunţe sau măcar să-mi dea un telefon, «euaş vrea să fiu prim-ministru»”, a afirmat Băsescu, explicând că un astfel degest nu poate fi privit decât într-un singur fel: “că-i setos de muncă şi căvrea să facă ceva pentru ţara lui”. Spunând că “viaţa de politician la vârf nue grea”, Traian Băsescu a explicat că una este “să dai din gură şi alta e să aipe spate responsabilitatea pentru o ţară”, menţionând că el dă doar un semnalcelor ce critică public acţiunile guvernanţilor.

Previziunilelui Oltean

Spre deosebire deşeful statului, secretarul general al PDL, Ioan Oltean, consideră că, în curând,se va pune totuşi problema trecerii prin Parlament a unui nou guvern cu un altpremier. Ioan Oltean a fost întrebat, în cadrul unei emisiuni la TVR Info, dacăaceastă problemă se va pune în următoarele luni. "Da, cred că se va puneşi, dacă se va pune, cu certitudine o vom gestiona cum se cuvine. Suntemguvernarea care a respins atâtea moţiuni de cenzură, moţiuni simple", aexplicat el, precizând că nu ştie când va fi momentul ca prin Parlament sătreacă un nou Guvern cu un nou premier, “dar cu certitudine e de luat în calculşi o asemenea idee”. Democrat-liberalul a descris majoritate pe care actualaPutere o deţine în Parlament ca fiind una care funcţionează, dar care nu esteuna sigură. “Nu este una solidă, una care să te facă să dormi liniştit acasăcând a doua zi ai de trecut prin Parlament legi organice, dar este una careatunci când toată lumea se mobilizează, funcţionează ca la carte", s-areferit liderul PDL la situaţia Puterii în Parlament.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-03-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image