2018-11-16 11:47


Prună: E mai descurajant pentru o persoană care comite fraude economice să rămână fără fructele infracţiunii

 |  16:37
Prună: E mai descurajant pentru o persoană care comite fraude economice să rămână fără fructele infracţiunii

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat miercuri, la Adevărul Live, referitor la infracţiunile economice, că este mai descurajant pentru o persoană să îi iei fructele infracţiunii decât să o ţii în penitenciar, în condiţiile în care este şi foarte scump să ţii pe cineva în închisoare.

"Pentru cineva care are prejudicii de sute de milioane de euro, toate teoriile economice ar spune că, într-un fel, este o investiţie foarte bună să stai un an, doi, trei, cinci ani în penitenciar, să scrii nişte cărţi, te porţi bine, munceşti, meditezi şi după aceea ieşi şi te bucuri de fructele infracţiunii. Noi vrem să luăm fructele infracţiunii şi, în măsura în care se poate, cu o justă măsură, să nu trimitem neapărat în penitenciar de la momentul unu, ci efectiv să luăm banii”, a spus Raluca Prună.

Ministrul Justiţiei a precizat că există în Codul penal dispoziţii privind confiscarea extinsă, judecătorii având la dispoziţie mijloace să se asigure că bunurile obţinute din infracţuni sunt indisponibilizate.

"Avem tot cadrul legal să ne asigurăm că dacă vrem mai mulţi bani la buget îi putem avea”, a completat ministrul Raluca Prună. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-30

TAGURI: pruna, descurajant, persoana, fraude, economice, ramane, fara, fruct, infractiune
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CETATEANUL
30 Noi 2016

Pai dacă există în Codul penal dispoziţii privind confiscarea extinsă, judecătorii având la dispoziţie mijloace să se asigure că bunurile obţinute din infracţuni sunt indisponibilizate, DE CE ACESTIA NU PROCEDEAZA CA ATARE , NU CUMVA IMPART FURACIUNEA CU, AVOCATII, EXPERTII, HOTII SI BANDITII ROMANIEI???
CROCODILUL FLAMAND
30 Noi 2016

CAND AUD PE UNII CA VORBESC DE FUNIE IN CASA SPANZURATULUI.............AI 20DE MILIARDE DE EURO DE RECUPERAT DE LA GUVERNUL BOC.SI INAINTE DE EL INC DE TREI ORI MAI MULT..........SINCER EU AS VORBI DE ORICE ALTCEVA....NUMAI DE ASTA NU.........IN TARA IN CARE S-A FURAT TOT..........CAUTAM BETELE DE CHIBRITURI DAR NU VEDEM TONELE DE AUR...TABLOURI...TERENURI.....CASE....BANCI.......ETCETERA................CAUTAM BABELE IN PORTOFELE........SI NE FACEM CA PLOUA LA MARILE JAFURI CARE SUNT NEATINSE...TOATA FACUTE DE OAMENI AI "SISTEMULUI".............CE DRACU NU SUNTEM LA GRADINITA.....INCERCATI SA VORBITI DE ALTCEVA NU DE MAFIE...CA LUMEA E SATULA DE DISCURSURI DE 27DE ANI..SINCER ASA E
Random imageUltimele stiri


loading...