2019-03-25 12:04


PSD caută variante pentru a-i FORȚA MÂNA lui Iohannis să o revoce pe Kovesi

 |  17:45
PSD caută variante pentru a-i FORȚA MÂNA lui Iohannis să o revoce pe Kovesi

Chiar dacă nu exclud în continuare varianta suspendării președintelui Klaus Iohannis dacă nu o revocă în scurt timp pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, social democrații caută diverse variante pentru a-l obliga pe președinte să pună în aplicare mai repede decizia CCR.

Senatorul PSD Adrian Ţuţuianu spune că Parlamentul ar putea să adopte în şedinţă comună o declaraţie prin care să ceară preşedintelui Klaus Iohannis să respecte deciziile Curţii Constituţionale, ca „mijloc intermediar până la suspendare”.

„Eu sper că va pune în aplicare această decizie a Curţii Constituţionale, mai cred că există şi mijloace intermediare până la suspendare şi mă gândesc, este o opinie personală şi nu a PSD, că Parlamentul în şedinţă comună ar putea să adopte o declaraţie prin care să ceară preşedintelui să respecte deciziile Curţii Constituţionale şi eventual, că tot suntem cu pâra permanentă la diverse autorităţi şi organisme europene sau internaţionale, să facem ce a făcut Curtea Constituţională a României, şi anume să sesizăm Comisia de la Veneţia, e la modă, să sesizăm Consiliul Europei, este la modă, să sesizăm Comisia Europeană, pentru că este şi asta la modă, şi să scriem şi noi ambasadelor tuturor statelor membre şi UE, nu doar la cele 12, ci la toţi, pentru că suntem în aceeaşi situaţie, o situaţie care e expres prevăzută de Constituţie şi care nu necesită prea multă analiză”, a spus Ţuţuianu la Palatul Parlamentului.

El a exclus posibilitatea dezbaterii acestei propuneri în plenul reunit de miercuri al celor două Camere ale Parlamentului.

„A fost o opinie personală. Nu este pe ordinea de zi, ordinea de zi a fost aprobată la Birourile permanente reunite”, a precizat senatorul PSD.

Precizarea lui Ţuţuianu a survenit unei întrebări referitoare la posibilitatea suspendării preşedintelui României, pe care liderul PSD Liviu Dragnea a declarat că nu o exclude, în contextul în care şeful statului întârzie cu un răspuns privind decizia CCR de revocare din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi.

Ţuţuianu a adăugat că este „datoria” preşedintelui Iohannis să pună în aplicare decizia Curţii Constituţionale, care produce efecte juridice de la data publicării în Monitorul

„M-am pronunţat de mai multe ori şi vă spun şi astăzi, sunt deja trei-patru săptămâni de zile de când preşedintele nu face ceea ce Constituţia îl obligă, anume să pună în aplicare această decizie care produce efecte juridice de la data publicării în Monitorul Oficial al României. Cred că este un precedent extrem de periculos, care încalcă norme democratice fundamentale şi cred că domnul preşedinte nu poate rămâne în această situaţie”, a mai spus Țuțuianu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-03

TAGURI: psd, tutuianu, iohannis, revocare, kovesi, decizie ccr
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
03 Iul 2018

Dati l jos de acolo pe acest alogen nebun Nu vedeti ce jocuri murdare face dihania Jos cu el ,suspendati l pe autistul acesta infatuat si prost
@JIGODIA ANONIM
04 Iul 2018

EL NU E PROST , DAR DE TINE SINT SIGUR CA ESTI BAI JIGODIE .
ANONIM
04 Iul 2018

Bai jigodie ,ia gandeste te A furat de la areoportul Sibiu el cu acolitii 100 de milioane de euro Din partea cuvenita lui a cumparat o casoaie in Germania pentru parintii sai Cat mai au de trait daca acum au 80 de ani Afurat case el neavand copii ,a facut evaziune fiscala ,a vandut copii pentru organe De ce , pentru cine Ia gandeste te .Bai jigodie!!!
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...