2018-12-15 02:09


PSD. Codul Etic

 |  20:03
PSD. Codul Etic

Printre criteriile de integritate eliminatorii pe care PSD le introduce în Codul Etic și le va impune candidaților săi și celor care pe care ar putea să îi numească pentru funcții politice se numără și cazurile de plagiat și furt intelectual dovedite prin hotărâre judecătorească. Codul Etic a fost discutat în ședința de miercuri a CExN, transmite Mediafax.

De asemenea, persoanele aflate în faza de urmărirea penală, arestare preventivă sau sub control judiciar, trimise în judecată sau condamnate pentru corupţie, dar şi evaziune fiscală (cazul lui Ponta) sau fapte comise cu violenţă nu vor putea ocupa funcţii de demnitate publică. Eliminați sunt și cei care au deţinut funcţii în organele de conducere la nivel central şi judeţean, ale P.C.R., U.T.C. sau U.A.S.C.R, au manifestat un comportament injurios, agresiv sau neadecvat faţă de cetăţeni, au avut atitudini şi declaraţii extremiste sau discriminatorii, de gen, religie sau naţionalitate, au fost membri sau colaboratori ai fostei Securităţi, ca poliţie politică sau au fost dovediţi ofiţeri acoperiţi, înregistrează datorii, ca persoană fizică, la bugetul local, al comunităţii în care candidează, are relaţii comerciale cu instituţia pentru care candidează sau cu instituţiile din subordinea acesteia sau se află în conflict de interese. De asemenea, nu vor fi susținuți cei despre care o decizie definitivă a instanței spune că au comis fals sau omisiuni în declaraţiile de avere sau de interese.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-09

TAGURI: psd, codul etic
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CODUL LUI PESTE
10 Dec 2015

DAR CU TRASEISTII PRIN CATE 5-6PARTIDE CE FACETI? BAG SAMA CA ASEMENEA EXEMPLARE (DE CARE-I PLIN PSD-ul) MURDARE AU ACCES , FARA RESTRICTII ,LA FUNCTII BABANE IN PSD , PARLAMENT , GUVERN , CONSILII, COMITETE , etc, etc,,,,,,,,,,,
DORICA
15 Feb 2016

Astfel, potrivit Codului de etică și conduită al social-democraților, nu vor avea susținerea PSD persoanele împotriva cărora s-a început urmărirea penală, au fost trimise în judecată sau s-a pronunțat împotriva lor o hotărâre judecătorească de condamnare pentru fapte de corupție. O altă situație de retragere a sprijinului politic se referă la persoanele care se află în stare de arest preventiv, arest la domiciliu, control judiciar pentru orice tip de infracțiune. Același tratament se aplică și celor care: au deținut funcții în organele de conducere la nivel central și județean ale P.C.R., U.T.C. Fostul primar al comunei Apold , judetul Mures , Colceriu Niculae PSD, a fost secretar PCR inainte de 1989, iar in anul 2010 a fost condamnat definitiv pentru luare de mita in timpul mandatului. in prezent este candidat al PSD al comunei Apold, desi primarul actual isi face treaba bine si este tot PSD-ist dar este oprit la candidatura .Ce semnificatie sau rost are Codul etic al PSD ?????????
Random imageUltimele stiri


loading...