2019-05-22 18:03


PSD îi cere preşedintelui Iohannis să deblocheze situaţia de la ministerele Dezvoltării şi Transporturilor

 |  15:34
PSD îi cere preşedintelui Iohannis să deblocheze situaţia de la ministerele Dezvoltării şi Transporturilor

PSD îi cere luni preşedintelui Klaus Iohannis să deblocheze situaţia de la ministerele Dezvoltării şi Transporturilor, afirmând că această situaţie afectează profund imaginea României la nivel european.

"România urmează să preia preşedinţia Consiliului UE cu o situaţie nefericită de blocaj la două ministere importante. Îi cerem Preşedintelui să lase deoparte vendetele politice şi să deblocheze această situaţie care afectează profund imaginea României la nivel european", este mesajul postat pe pagina de Facebook.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri că preşedintele i-a comunicat, fără nicio explicaţie, că nu va da curs propunerilor pentru ministerele Transporturilor şi Dezvoltării Regionale, în opinia ei dând dovadă că doreşte blocarea activităţii Guvernului.Guvernul a transmis preşedintelui revocarea miniştrilor Transporturilor şi Dezvoltării, propunându-i pe Lia Olguţa Vasilescu şi Ilan Laufer, însă în 20 noiembrie preşedinte Iohannis a refuzat revocarea titularilor de la cele două ministere - Lucian Şova şi Paul Stănescu - respingând implicit şi numirile Liei Olguţa Vasilescu şi a lui Ilan Laufer.

În 21 noiembrie, Lia Olguţa Vasilescu a fost propusă la Ministerul Dezvoltării, iar Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor. Ulterior, Şova şi Stănescu şi-au depus demisiile, dar nici de această dată gestul lor nu s-a concretizat în decrete de revocare.

În 5 decembrie, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că încă nu a finalizat analiza privind remanierile, iar despre blocajul care s-ar crea pentru că demisiile miniştrilor devin efective, preşedintele a replicat: ”Soluţia este la PSD, n-au decât să vină cu oameni performanţi”.

În 7 decembrie, Guvernul s-a adresat Curţii Constituţionale în legătură cu numirea miniştrilor, CCR constatând în 19 decembrie existenţa unui conflict juridic de natură constituţională Guvern - Preşedinte pe acest subiect.

Preşedintele urmează să emită de îndată decretele de constatare a vacantării celor două funcţii de ministru de la Transporturi şi Dezvoltare, a decis Curtea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-12-31

TAGURI: psd, iohannis, ministerul dezvoltarii, ministerul transporturilor,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
31 Dec 2018

DUCE-TI-I PORCULUI ACESTUIA NAZIST TRANSLATOR CA SA INTELEAGA LIMBA ROMANA ..SA INTELEAGA PSIHOPATUL CA romanescul DE INDATA in nemteasca pizdii ma-si inseamna ''SOFORT'' adica ACUM ,DE INDATE IMEDIAT si nu pste o luna cand se trezeste MULA DE SAS,
HOTARâREA2 ACCR DIN 2012
31 Dec 2018

Aceasta hotarare prevede ca rezolutiile P.E. si raportul MCV SUNT OBLIGATORII SI TREBUIE. PUSE IN APLICARE '' DE INDATA ''. GUVERNUL SA ABROGE TOATE LEGILE DATE PE JUSTITIE SI SA OPREASCA MASACRAREA CODURILOR PENALE. DACA ANALFABETII NU AU INTZELES SA LE TRADUCA CINEVA '' DE INDATA ''
ATENTIONARE
31 Dec 2018

Nu exista moderator aici ? Indiferent de opinii, limbajul trebuie sa fie civilizat ! Treziti-va moderatori !
@ANONIM
01 Ian 2019

BAI JIGODIE CRETINA IAR AI APARUT ? MULTA MUIE ANIMALULE REDUS MINTAL .
@ATENTIONARE
01 Ian 2019

vrei moderator numai pentru cei care nu-l agreaza pe NAZIST?. UITA-TE LA MUIENGISTII SASULUI CE LIMBAJ AU SI NU TE MAI OFUSCA DEGEABA PENTRU TOATA URA DINTRE ROMANI E DEVINA ACEST NEMERNIC PSIHOPAT VANZATOR DE TARA
@@ANONIM
01 Ian 2019

SCOATE MAI MUIENGISTULE AUROLAC BOTUL DIN PUNGA CU PRENADEZ CA O SA DELIREZI DIN NOU
@ ATENTIONARE
01 Ian 2019

Acest impostor care denigreaza zilnic INSTITUTIA PREZIDENTIALA ESTE CHIAR DE LA " PUTEREA'' DIN MOMENT CE I SE PERMITE ZILNIC SA ADUCA INJURII PRESEDINTELUI ALES DE 6,5 MILIOANE DE ROMANI.
ANONIM
01 Ian 2019

,,Ales de 6,5 milioane de Romani''Ce prostii debitezi?Cum a fost ales ?Cu masluiri pe facebook si cu statul mafiot? Siktir Sincer cred ca deadevaratelea a avut maxim vreo 700 in total Cati nazi sunteti atatea voturi a avutCe tot vanturati minciuni cu Romani ,cu 6,5 milioane PROSTII
ANONIM
01 Ian 2019

VANTURATI MINCIUNI DE RAHAT un rahat chiar sas rahat ramane!
ATENTIONARE
01 Ian 2019

@Anonim Te vezi ce scrii ? Voturi masluite pe facebook? AEP si CCR confirma voturile daca nu stiai :p. Cu statul mafiot ai nimerit-o, ii stie o Europa intreaga, inclusiv pe seful mafiotilor. La restul nu mai comentez, sunt convins ca nici tu nu crezi. Un an bun!
Random imageUltimele stiri


STARBAG