2018-10-24 09:07


PSD răspunde AVERTISMENTELOR venite de la Bruxelles: „Le privim cu anumite rezerve...”. Ce se va întâmpla cu creșterea salarilor

 |  17:52
PSD răspunde AVERTISMENTELOR venite de la Bruxelles: „Le privim cu anumite rezerve...”. Ce se va întâmpla cu creșterea salarilor

Majorările de salarii sunt necesare pentru a stopa plecarea tinerilor din România, a precizat luni purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Dobre.

"Partidul Social Democrat și-a asumat un set de măsuri prevăzute în programul de guvernare, care se încadrează în pragul de deficit de 3% prevăzut în Pactul de Stabilitate și Creștere al Uniunii Europene. În viziunea PSD, creșterea salariilor din România este absolut necesară pentru a stopa plecarea tinerilor din țară", a afirmat Dobre, într-un comunicat transmis Agerpres.

Potrivit acestuia, programul de guvernare și-a arătat eficiența după primul trimestru, când România a înregistrat cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană.

"Creșterea de 5,7% din această perioadă este o creștere în termeni reali, care validează programul de guvernare și măsurile luate în această perioadă. În aceste condiții, sugestiile care evoca restrângeri bugetare sau revenirea la politica de austeritate nu sunt deloc justificate. România va continua să îndeplinească promisiunile din programul de guvernare, privind reducerea diferenței dintre salariile românilor și media europeană. Totodată, amintim faptul că în mai multe rânduri s-au înregistrat diferențe mari între estimările Comisiei Europene privind deficitul bugetar și datele economice reale. În 2015, această abatere a fost de 2 puncte procentuale, respectiv deficit de 2,8% în estimarea Comisiei, față de 0,8% deficit înregistrat în mod real. Așadar, privim cu anumite rezerve avertismentele de la Bruxelles care se bazează pe astfel de estimări", a arătat Dobre.

Care sunt ÎNGRIJORĂRILE Comisiei Europene

Comisia Europeană a adresat României un avertisment cu privire la existența unei abateri semnificative în 2016 de la traiectoria de ajustare în vederea atingerii obiectivului bugetar pe termen mediu și recomandă Consiliului să adopte o recomandare prin care să i se impună României să ia măsurile necesare în 2017 în vederea corectării acestei abateri semnificative, se arată într-un comunicat al CE.

Executivul comunitar precizează că este prima oară când se aplică această procedură a cadrului de guvernanță economică al UE. Prin aceasta li se oferă autorităților posibilitatea de a lua măsuri corective pentru a evita deschiderea unei proceduri aplicabile deficitelor excesive.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-05-23

TAGURI: psd, adrian dobre, avertisment, bruxelles, comisia europeana, ingrijorari, cresterea salariilor, mto
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...