2019-03-19 10:10


PSD și UDMR își fac CURTE! Ce mesaje transmit Liviu Dragnea și Kelemen Hunor

 |  17:14
PSD și UDMR își fac CURTE! Ce mesaje transmit Liviu Dragnea și Kelemen Hunor

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, vineri, la Parlament, că în cadrul şedinţei Comitetului Executiv Naţional se poate lua în discuţie invitarea UDMR la guvernare, în condiţiile în care el nu exclude această posibilitate. Declarația lui Dragnea vine la câteva ore după ce președintele UDMR, Kelemen Hunor, a spus că Uniunea nu a fost solicitată să intre la guvernare și că la unele ministere „lucrurile sunt catastrofale”.

Dragnea a precizat că până la această oră nu s-ar fi discutat în PSD cooptarea UDMR la guvernare, dar că aceste lucru se poate face în următoarea ședință a Comitetului Executiv.

„Am spus că nu exclud această posibilitate. Spun încă o dată: UDMR întotdeauna a propus oameni buni, oameni competenţi în posturile guvernamentale, atât în interiorul guvernului, cât şi în celelalte structuri guvernamentale”, a declarat șeful PSD.

Întâmplător sau nu, tot vineri, la RFI, președintele UDMR, Kelemen Hunor, declara că UDMR nu a fost solicitat să intre la guvernare și că la unele ministere „lucrurile sunt catastrofale”.

„Sunt câteva portofolii unde lucrurile au mers relativ bine, de exemplu la Dezvoltare Regională, la doamna Sevil Shhaideh. Și sunt ministere, unde cel puţin din informaţiile noastre şi ceea ce am văzut, lucrurile sunt catastrofale, la Fondurile Europene, Ministerul de Externe, de exemplu, este invizibil (...). Sunt portofolii şi domenii unde o schimbare, o modificare ar fi extrem de importantă şi necesară”, a spus Hunor.

Cât despre posibilitatea ca UDMR să intre la guvernare, Kelemen Hunor a precizat că nu a primit încă o asemenea solicitare. „Nu am avut o astfel de solicitare. La Congresul nostru de la Zalău, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a făcut într-adevăr un anunţ, a spus o propoziţie care poate fi interpretată şi în acest sens, dar era la Congres, era în discursul de salut şi nu a fost o altfel de solicitare, o altă iniţiativă. În acest moment, nu am discutat aşa ceva. Până când nu există o astfel de solicitare, eu în speculaţii nu pot să intru”, a spus Hunor.

La mijlocul lunii mai, când a participat la Congresul UDMR de la Zalău, Dragnea a sugerat că ar trebui să devină „mai strânsă” colaborarea dintre cele două partide. „Am o relaţie personală cu Kelemen Hunor foarte bună, unii spun că prea bună. Cred că în politică o strângere de mână e mai importantă decât un protocol cu multe pagini. Dacă am găsit acest fundament solid de încredere între noi şi UDMR, cred că putem extinde acest model la întreaga societate, să începem să construim o încredere serioasă între cetăţenii români de etnie maghiară şi ceilalţi cetăţeni români. Am avut mai multe întâlniri cu Hunor înainte şi după alegeri şi am decis să avem o colaborare parlamentară care se dovedeşte eficientă şi cred că ar trebui să ne gândim, Hunor, dacă nu cumva e oportun să facem pasul următor”, spunea președintele PSD.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-06-09

TAGURI: psd, udmr, liviu dragnea, kelemen hunor, guvernare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...