2019-02-20 21:44


PSD solicită instituţiilor statului să investigheze de urgenţă informaţiile cu privire la FINANȚAREA EXTERNĂ a protestelor de stradă

 |  13:28
PSD solicită instituţiilor statului să investigheze de urgenţă informaţiile cu privire la FINANȚAREA EXTERNĂ a protestelor de stradă

PSD solicită instituţiilor statului să investigheze de urgenţă informaţiile care au apărut în spaţiul public cu privire la finanţarea externă a protestelor de stradă şi premeditarea acţiunilor violente de la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei. PSD spune că cetăţenii României au dreptul să ştie întreg adevărul din spatele acestor mişcări de stradă, iar astfel de lucruri nu pot rămâne neinvestigate.

"Cetăţenii României, mai ales participanţii de bună credinţă la aceste manifestaţii, au dreptul să ştie întreg adevărul din spatele acestor mişcări de stradă, cine sunt autorii manipulărilor şi intoxicărilor publice, cine a plătit şi cu scop real s-a urmărit provocarea unei reacţii emoţionale împotriva instituţiilor statului român şi a ordinii constituţionale", se arată într-un comunicat de presă transmis de PSD.

De asemenea, social-democraţii sunt de părere că PSD informaţiile apărute în presă cu privire la mitingul din 10 august "conţin indicii temeinice cu privire la acţiuni subversive menite să vulnerabilizeze siguranţa naţională şi autoritatea statului român".

PSD mai susţine că astfel de lucruri nu pot rămâne neinvestigate.

"Astfel de chestiuni nu pot rămâne neinvestigate de organele de anchetă. Nu este o dispută de ordin politic, ci un risc major care vizează România. În egală măsură PSD apreciază că se impune realizarea unui cadru legal care să asigure transparenţa totală a surselor de finanţare şi a intereselor celor care iniţiază, întreţin şi amplifică proteste de stradă în România", consideră social-democraţii.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică seară la Antena 3 că instituţiile statului n-au greşti cu nimic când au intervenit în forţă în Piaţa Victoriei în 10 august, având suficiente elemente “ca să vorbim de o tentativă de lovitură de stat”. Dragnea a mai spus că este convins că săptămâna viitoare vor ieşi la iveală dovezile că protestul a fost o tentativă de lovitură de stat şi a fost finanţat din plan extern.

“Tot PSD-ul, în frunte cu mine, am spus: nu putem vorbi de o vină pentru că eu sunt absolut convins că în 10 august, instituţiile statului n-au greşit cu nimic, n-au acţionat ilegal, jandarmii şi-au făcut datoria, n-au reacţionat absolut deloc înainte să înceapă violenţele. Reacţiile şi toate acţiunile le-au făcut respectând legislaţia şi respectând regulamentele, şi cu avertizări suficiente, dar PSD ce trebuia să facă? Să o demită pe Carmen Dan spunând că ce? Că PSD i-a adus şi pe cei violenţi în stradă, că PSD le-a pus la ăia pietre de caldarâm cu care au dat în jandarmi? Noi, pe 10 august, am avut suficiente elemente, sunt suficiente elemente ca să vorbim de o tentativă de lovitură de stat. Au fost proteste finanţate, se pare că şi din extern”, a mai punctat Dragnea.

Dragnea este convins că săptămâna viitoare vor ieşi la iveală dovezile că protestul a fost o tentativă de lovitură de stat şi a fost finanţat.

“Eu sunt absolut convins că săptămâna viitoare vor ieşi public (dovezile – n.r.). Eu am auzit că săptămâna viitoare o să iasă. E mai puţin important de unde (am informaţiile – n.r.), dar sunt sigur că vor ieşi informaţii despre faptul că s-au finanţat aceste proteste, că au fost organizaţi tip paramilitar, că au vrut să ocupe prin violenţă sediul Guvernului şi au provocat întruna jandarmii. Astea sunt elemente ale unei tentative de lovituri de stat. Eu sper ca DIICOT şi Parchetul General să ancheteze şi să îşi facă datoria faţă de ţară şi de stat, nu faţă de unii indivizi sau de alte grupuri de interese, pentru că în faţa unor evidenţe, dacă vor ieşi aşa cum am auzit eu, este foarte greu să se mai ascundă adevărul. Noi ce trebuia să facem? Şi aşa s-a urmărit prin toate acţiunile, Iohannis, Cioloş, PNL, USR, inclusiv ale lui Lazăr, să se intimideze Jandarmeria. De ce? Ca să pregătească, probabil, o altă acţiune în care jandarmii să se dea de o parte şi să paralizeze instituţiile statului. Care erau motivele pentru care trebuia demisă doamna Carmen Dan? Asta s-a discutat în CEx, şi de aici am văzut că de a doua zi au început atacurile la mine. Le duc şi pe astea, dar eu le spun tuturor colegilor de partid: obiectivul tuturor, în mod sincer trebuie să fie păstrarea guvernării”, a conchis el.

O zi mai târziu, Antena 3, care a citat site-ul Luju.ro, a prezentat o înregistrare audio a unei discuţii în care un membru al echipei # Rezist vorbea despre finanaţarea şi pregătirea protestelor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-09-11

TAGURI: psd, finantare externa, proteste de strada,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


INCA O MANIPULARE
11 Sep 2018

Mafia psd-alde arunca pe piata inca o gogomanie pe tru a distrage atentia opiniei publice de la jaful facut in guvernarea analfabetilor si puscariasilor. Toti care au gazat si batut protestatari la puscarie impreuna cu criminalul draknea si marionetele dan -dancila. Guvernarea criminala de Telemorman a dus inflatia la 5,6% , roborul la maxim istoric , cresterea pretului la gaze , alimente , electricitate , servicii culminand cu marirea taxelor locale. In spitalele infecte cu manageri numiti politic de mafia psd au murit 59 de copii de rujeola , pesta porcina scapata de sub control a distrus complexele de porci lipsa medicamente in spitale , lipsa manuale in scoli sau tiparite gresit de clientela de partid a mafiei psd , subminarea justitiei , nici un metru de autostrada , taierea banilor de investitii , lbani de pensii si salarii din imprumuturi externe pe spinarea generatiilor viitoare , supraacciza la combustibil , izolarea Romaniei in plan extern , 18000 de PFAuri inchise si 220000 de romani au parasit tara de la venirea la putere a mafiei psd-alde-udmr-minoritati. Acestea sunt O PARTE DIN REALIZARILE ACESTUI GRUP INFRACTIONAL.
ANONIM
11 Sep 2018

Cei care au ucis copii de rujeola sunteti voi cei care va ocupati cu spiralele si va integrati in absolut Aveti o gandire deviata de la droguri si puneti afise ca lumea sa nu si vaccineze copiii Sunteti niste scarbe nebune si mincinoase Tot ce scrii acolo si spui ,,INCA O MANIPULARE''este rodul unei minti drogate si rele Sunteti niste monstri indobitociti in rele si in subminarea tarii Veti sfarsi asa cum meritati ,crapati pe langa ghene de gunoi dupa o coaja de paine pentru ca nu ati facut nimic in viata Nu ati muncit si v ati ocupat doar de rele S auzim de bine!
ANONIM
11 Sep 2018

Tot ce spui sunt rodul imaginatiei unei minti drogate HAI SIKTIR PISATULE !
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...