2017-01-17 15:19

POLITICA


PSD a făcut-o cetăţean de onoare pe Elena Udrea. Ministrul turismului, plimbări gratis cu telegondola portocalie. Pe viaţă

 |  19:35
PSD a făcut-o cetăţean de onoare pe Elena Udrea. Ministrul turismului, plimbări gratis cu telegondola portocalie. Pe viaţă
Ministrul turismului a primit încă un titlu de cetăţean de onoare. De dataaceasta, pe cel al municipiului Vulcan, oraşul către care a dat bani pentruconstrucţia celebrei telegondole portocalii. Fără contribuţia unor membri PSD,Udrea nu ar fi putut primi acest statut. Ea mai are astfel de titluri şi înDrobeta-Turnu Severin, Sânnicolau Mare (Timiş), Coloneşti (Olt), Bradu (Argeş)şi mai deţine şi cheile oraşului Călăraşi.

Trei consilieri locali ai PSD au fost de acord ca ElenaUdrea să devină cetăţean de onoare al municipiului Vulcan. Ei şi-au dat votulfavorabil în consiliul local, alături de consilierii PDL. Dacă cei treipesedişti nu ar fi votat „pentru”, Elena Udrea nu ar fi putut fi făcutăcetăţean de onoare, întrucât, pentru a se forma o majoritate în consiliu, estenevoie de zece oameni. Iar PDL are doar nouă consilieri. Argumentul adus deconsilierii care au propus-o pe Elena Udrea pentru acest titlu onorific constăîn faptul că a finanţat construcţia telegondolei din Vulcan.

Marin Coltescu, liderul PSD Vulcan, Ion Dorel Nica şi IonCristian Merişanu sunt cei trei consilieri care au făcut posibil acest lucru.Votul în consilul local a fost exprimat marţi. Ziarul „Puterea” vă prezentaîncă de luni cum iniţiativa de a i se conferi Elenei Udrea acest titlu stăteape masa consiliului spre aprobare. În afară de ministrul dezvoltării şiturismului, alte 33 de persoane au primit statut de cetăţeni de onoare ai oraşuluiVulcan. Printre ele, culmea, şi doi consilieri locali, pesedistul Petru Hodorşi pedelistul Căprian Mureşan. Ploaia de titluri onorifice a curs nu doarpentru consilieri, ci şi pentru rudele acestora. Soţia lui Simion Spiridon(consilier local PSD) şi soţul Malvinei Socaci (PDL) au fost făcuţi şi eicetăţeni de onoare ai oraşului Vulcan. Deci, cu alte cuvinte, consiliul local avotat ca membri ai săi sau rude ale acestora să devină cetăţeni de onoare. Şisă primească drept avantaj material curse gratuite cu telegondola din Vulcan. Faptcare este ilegal, după cum acuză unii.

PNL: Vor să-i intre în graţii

Alina Cârstoiu, consilieră PNL a municipiului Vulcan,susţine că hotărârea este nulă, întrucât, conform legii, membrii consiliuluilocal nu pot vota o hotărâre în urma căreia ei înşişi sau rudele de până lagradul patru pot primi avantaje materiale (gratuitatea călătoriilor cutelegondola, în acest caz). Cârstoiu susţine că introducerea consilierilor PSDsau rudelor acestora pe lista celor 34 de persoane care au fost desemnatecetăţeni de onoare reprezintă o găselniţă a pedeliştilor pentru a-i determinape pesedişti să voteze favorabil şi pentru propunerea cu Udrea cetăţean deonoare. „S-a încercat convingerea unui număr cât mai mare dintre consilieri, casă ne închidă gura. Eu sunt convinsă că i-au făcut un deserviciu Elenei Udrea.Nu-i pasă ei de acest titlu. Este iniţiativa pedeliştilor din Vulcan, aviceprimăriţei, mai precis. Este culmea slugărniciei! S-a propus să-l facă şipe Boc, iar primarul a spus că nu a fost la Vulcan. Deci vor să intre îngraţiile Elenei Udrea”, a declarat liberala Alina Cârstoiu pentru ziarul„Puterea”.

Cum se apără pesediştii

Contactat de ziarul „Puterea” să ne spună ce l-adeterminat să voteze astfel, social-democratul Marin Coltescu ne-a declarat:„Am considerat că era destulă ţigănie în consiliul local. Şi s-a considerat căElena Udrea a ajutat oraşul. Nu mă aştept la represalii din partea şefilor (aliderilor partidului, n. red.). Hodor şi Spiridon nu au fost la şedinţă(consilierul PSD care era el însuşi propus, respectiv cel a cărui soţie figuraca propunere, n. red.). Spre deosebire de cei ai PDL. Domnul Mureşan s-a votatpe el însuşi, iar doamna Socaci pentru soţul său”, s-a apărat Coltescu. Un altconsilier PSD care şi-a dat votul favorabil a evitat dialogul. L-am sunattelefonic şi a răspuns. După ce a auzit cine suntem şi ce vrem, ne-a expediatrapid cu următoarea replică: „Nu pot vorbi pentru că sunt la volan!”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-05-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image