2017-01-17 04:55

POLITICA


PSD cere revocarea lui Geoană. Geoană spune că nu se poate.

 |  13:38
PSD cere revocarea lui Geoană. Geoană spune că nu se poate.

Grupul parlamentar al senatorilor PSD a înregistrat azi dimineaţă, la Secretariatul General al Senatului, o cerere de revocare a lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului. Anunţul a fost făcut de preşedintele PSD, Victor Ponta, în urma unei întâlniri cu senatorii PSD şi PNL.”Domnul Mircea Geoană din urmă cu 10 minute practic nu mai este preşedintele Senatului şi am cerut convocarea Biroului Permanent al Senatului pentru a se proceda conform regulamentului. Adică să fie numit unul dintre vicepreşedinţi, care să conducă şedinţa şi să procedeze la alegerea unui nou preşedinte. De asemenea, am confirmat şi azi dimineaţă că propunerea PSD şi USL este domnul Titus Corlăţean, pe care azi îl propunem”, a spus Ponta.

Liderul social-democrat a susţinut că revocarea lui Mircea Geoană este în conformitate cu Statutul deputatului şi senatorului, care prevede că pierderea sprijinului politic atrage încetarea de drept a statutului de membru al Biroului permanent.

În replică, Mircea Geoană a declarat că demersul de revocare a sa din funcţia de preşedinte al Senatului este imposibil, întrucât instituţia revocării nu mai există în Regulamentul Senatului ca urmare a unor decizii luate de Curtea Constituţională (CCR) iar grupul parlamentar care l-a susţinut în 2009, PSD+PC, nu mai există.

Întrebat cum ar putea fi înlocuit din funcţie, Mircea Geoană a replicat că acest lucru ar fi posibil, în opinia sa, numai în situaţia în care şi-ar da demisia. “Cu o singură condiţie: dacă îmi dau demisia, ceea ce nu este cazul sau dacă aş fi înfăptuit, ceea ce iar nu este cazul, fapte grave de încălcare a Constituţiei sau fapte penale. Nici o condiţie nu este reunită pentru un astfel de demers. (...) Deci, pe nici un temei, solicitarea nu are bază şi, din punctul meu de vedere, funcţia mea de preşedinte al Senatului trebuie să continue netulburată pe durata întregului mandat, aşa cum prevede Constituţia şi cum o confirmă în mod repetat, consecvent şi neechivoc Curtea Constituţională”, a declarat Geoană.

La această oră, conducerea Senatului analizează cererea făcută de grupul senatorial al PSD. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-02-13Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image