2017-01-25 03:20


PSD își deschide filială în Austria

 |  13:48
PSD își deschide filială în Austria

În prezenţa Preşedintelui de Onoare al PSD, Ion Iliescu, Preşedintelui PSD Diaspora, deputatul Cristian Rizea, preşedintelui Tineretului Social Democrat, deputatului Nicolae Bănicioiu şi a cordonatorului PSD Austria, Florin Vasiloni, a fost inaugurată vineri, 11 noiembrie, la Viena, filiala din Austria a Partidului Social Democrat.

Ion Iliescu a declarat că prezenţa politică a PSD în comunităţile de români din afara ţării este utilă şi necesară. Acesta a salutat înfiinţarea organizaţiei românilor social-democraţi din Austria şi a calificat-o drept un început bun, alături de fondarea celorlalte filiale social-democrate din statele cu comunităţi mari de români.

Luând în considerare faptul că, pe lângă probleme tipice societăţii româneşti cu care se confruntă cei din ţară, românii de peste hotare se lovesc de problema integrării, Ion Iliescu a subliniat importanţa reprezentării intereselor diasporei şi implicării acesteia pe plan politic.

De asemenea, Nicoale Bănicioiu a adăugat că utilitatea înfiinţării organizaţiilor politice în diaspora este necesară pentru fiecare partid în parte și faptul că orice partid politic trebuie să reprezinte românii de peste hotare, să le cunoască problemele şi să le accepte părerile, mai ales că recensământul realizat de curând în România indică o scădere dramatică şi progresivă a populaţiei ţării. Acesta a menționat importanţa conectării permanente a diasporei la viaţa politică din țară şi a îndemnat românii de peste graniţe la o implicare mai activă în viaţa politică din România.  După influenţa decisivă a diasporei la alegerile trecute, Cristian Rizea a salutat proiectul politic al PSD care vizează crearea de filiale social-democrate în oraşele cu comunităţi mari de romani, pentru a veni în apărarea intereselor românilor din strainatate, a le oferi acestora posibilitatea unei mai bune integrări socio-economice şi de a se implica activ în viaţa politică şi socială din ţările de inserţie.

În acest context,  Rizea a anunţat vizita în Austria a preşedintelui PSD, Victor Ponta, care va avea la începutul lunii decembrie o întrevedere cu cancelarul austriac, dar şi cu diaspora română.  Florin Vasiloni, la rândul său, a precizat că a fost deja aleasă componenţa comitetului de conducere al PSD Austria, la preşedinţia căruia se află doamna Laura Hahn. Vasiloni a amintit importanța reprezentării intereselor comunităţii numeroase a românilor din această ţară, care numără 60.000 de persoane.

Evenimentul a fost susținut printr-un concert inedit al lui Gheorghe Zamfir, dar și prin lansarea celui de al douăzecelea volum semnat de Ion Iliescu, intitulat 'Fragmente de viaţă şi istorie trăită', o cronică a ultimilor 22 de ani, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-10-21

TAGURI: PSD, Austria, Ion IliescuComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image