2018-12-15 02:08


PSD numără banii Robertei Anastase

 |  19:28
PSD numără banii Robertei Anastase

Fondul financiar pe care preşedinta Camerei Deputaţilor îl va avea la dispoziţie anul viitor constituie subiect de revoltă pentru PSD.

Chestorul Camerei Deputaţilor, social-democratul Nicolae Bănicioiu, a declarat, miercuri, că PSD se va împotrivi aprobării bugetului Camerei Deputaţilor pentru 2012. Motivul principal al nemulţumirii pesediştilor îl constituie creşterea fondului aflat la dispoziţia Robertei Anastase, de la 115.000 de lei în 2011, la 200.000 de lei pentru 2012. Conform Monitorului Oficial publicat pe 5 octombrie, aceeaşi sumă, 200.000 de lei, este prevăzută în anul 2012 şi pentru fondul preşedintelui Senatului, Mircea Geoană (PSD). Mai mult Geoană a avut pe mână aceeaşi sumă şi în 2011. “Nu ne-am supărat pe suma în cuantum (…), dar credem că este un exemplu de orice demnitar PDL. Dacă Roberta Anastase nu numai că nu-şi taie banii de protocol, ba îi creşte, aşa va face şi prefectul, şi directorul de instituţie, şi ministrul şi Emil Boc cu Fondul de rezervă al Guvernului”, a afirmat ieri Bănicioiu.

În replică la declaraţiile acestuia, secretarul general al Camerei Deputaţilor, Gheoghe Barbu, a declarat pentru “Puterea” că poziţia PSD pe acest subiect este una “politicianistă”, întrucât luni şi marţi, când a fost prezentat bugetul în Biroul Permanent şi în Comisia de buget-finanţe a Camerei, social-democraţii nu s-au împotrivit. Barbu afirmă că Roberta Anastase nu poate cheltui aceşti bani în interes personal. “Banii din fondul preşedintelui nu sunt bani de protocol. Deci, ca să ne înţelegem, doamna preşedintă nu are voie să bea nici măcar o cafea din aceşti bani din fondul pus la dispoziţia preşedintelui Camerei. Aceste sume au o cu totul altă destinaţie. Sunt pentru ajutoare de decese, asigurări sociale, pentru bradul de Crăciun etc.”, ne-a declarat Barbu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-01-18

TAGURI: Robrta Anastase
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...