2018-12-10 02:02


PSD, PNL şi PC ar candida separat la sectorul 6

 |  21:00
PSD, PNL şi PC ar candida separat la sectorul 6

Vara nu e vacanţă la filialele din sectorul 6 ale partidelor din cadrul USL. Candidaţii USL pentru locale şi-au început deja campaniile, fiecare separat.

La sediul PNL sector 6, găseşti o persoană până seara târziu, care oferă curioşilor lucrarea de doctorat a preşedintelui Rareş Mănescu. Acesta răspunde fără să clipească „da” la întrebarea dacă îşi doreşte să fie primar. „Nu am discutat cu partenerii de alianţă”, recunoaşte el, precizând doar că „ar fi de dorit să avem un candidat comun”. Dar, conform sondajelor proprii, PNL n-are nevoie de asta: „La nivel de sector, aveam 42% în primăvară”, mai spune. Cutiile poştale din zonă sunt în continuare înţesate cu reclame ale organizaţiei liberale.

Şi la PSD sector 6 găseşti oameni până vineri seara, iar sâmbăta programul este plin. „Avem 10.000 de membri”, ne explică cineva aglomeraţia. Sediul se află chiar în incinta pieţei Moghioroş, de aceea unii bombăne împotriva pliantelor prin care senatorul Gabriel Mutu cere preţuri mai mici în piaţă. „Ţăranul stă cum stă, câştigă cât câştigă. Mai bine se lua de hipermarketuri. Mai zice şi «veniţi cu probleme la mine». Şi oamenii vin la noi la sediu. Zicem: «păi, mergeţi la cabinet». Am fost şi nu e nimeni nici acolo”, ne povesteşte un membru. Preşedinta filialei, Iuliana Stratulat, crede că Mutu ar fi, totuşi, bun pentru primărie. „Are perspectivă şi a dovedit că poate fi ales”, declară ea pentru „Puterea”. Mai recunoaşte că „şi Florescu de la PC e cunoscut”. Mănescu de la PNL? „E o personalitate. Dar o să vedem ce atârnă mai greu în campanie”, se îndoieşte Stratulat. „Având în vedere alegerea primarilor dintr-un tur, vom avea un candidat unic, probabil. Ţinând cont de ponderea partidului şi de discuţiile care au avut loc, acesta sper să fie din partea PSD”, insistă preşedinta, dându-ne o explicaţie pentru ideea lui Mutu: „Vrea să spună că nu intermediarii trebuie să vândă marfa, ci producătorii”.

Versiunea autorului e, însă, altă: „Taxele companiilor care au concesionat pieţele să fie reduse, ca preţul standului să fie redus, iar comercianţii să poată ieftini”, declară Mutu pentru „Puterea”, precizând că strânge semnături pentru ideea sa ca o „activitate de senator”. La primărie, îl vede drept contracandidat pe consilierul general PSD Costel Nedelcu. „Nu ştiu de unde au scos liberalii cifrele alea. PNL are în Bucureşti doar 25-28%, PSD 32-34%, iar PDL 18-21%. Dacă PSD mă propune pe mine în cadrul USL, eu sunt soldat disciplinat”, mai asigură el.

Preşedintele PC sector 6,  Ştefan Florescu, se prezintă şi el pe site-ul propriu drept viitor primar. Şi el strânge semnături, dar pe o altă temă: o lege împotriva ridicării de maşini. Campania sa se încheie pe 15 septembrie, exact când se încheie sondajele celorlalte partide din alianţă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-05-12
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


POLIMULTILATERAL POLITIC
29 Aug 2011

Nu stiu ce-a cautat si mai cauta batranica de 80 de ani, stratulat ..si mai cum o cheama.... sa-si mai dea cu parerea! Bai PSD voi chiar nu aveti barbati pe acolo?!
Random imageUltimele stiri


loading...