2017-01-20 05:54

POLITICA


PSD salută eliberarea lui Cătălin Voicu

 |  19:35
PSD salută eliberarea lui Cătălin Voicu

Eliberarea senatorului social-democratCătălin Voicu după aproape un an şi jumătate de arest preventiv e ca un cartoffierbinte pentru PSD. Politicianul are în acest moment o imagine extrem deproastă, fiind singurul parlamentar român care a stat după gratii. Cu toateacestea, social-democraţii nu se leapădă de el. Ci se bucură că a devenit dinnou liber. Pesediştii susţin că timpul de arest preventiv petrecut de Voicu enejustificat de mare. Senatorul a fost pus în libertate luni seară, în urmaunei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, instanţa supremă.Arestarea sa preventivă avusese loc în primăvara anului trecut. El este judecatpentru fapte extrem de grave – trafic de influenţă în formă continuată.Procurorii DNA îl acuză că a încercat să cumpere influenţa unor judecători dela ÎCCJ. Reamintim că înaintea arestării, stenogramele din dosarul său făcuserăvaluri în presă, fapt ce îl determinase pe Voicu să afirme că imaginea sapublică e distrusă, oamenii asociindu-l cu celebrul serial „Caracatiţa”.

Victor Ponta, preşedintele PSDBucureşti, evită să spună tranşant cum va aborda în partid subiectul eliberăriisenatorului Cătălin Voicu. Pentru Ponta, Voicu nu mai este, teoretic, membruPSD. Întrebat ce aşteaptă o dată cu eliberarea senatorului, Ponta ne-a răspunspărând surprins de întrebare: „Nimic! De ce mă întrebaţi pe mine de CătălinVoicu? Domnul Voicu s-a autosuspendat din PSD până la soluţionarea cauzei, sperămnoi, cât mai repede”, ne-a declarat liderul social-democrat. Din toamnă,senatorul poate reveni la locul de muncă, unde va vota legi şi va face partedin grupul parlamentar PSD. Întrebat de noi dacă reapropierea lui Voicu desocial-democraţi poate aduce prejudicii de imagine partidului, Ponta nu a părutdeloc deranjat de acest fapt. „Consider că domnul Voicu va vota conform conştiinţeisale”, a mai precizat el evaziv. Cu un pas în faţa lui Ponta a fost Puiu Haşotti,liderul senatorilor PNL, partenerii de alianţă ai social-democraţilor. Haşottis-a arătat bucuros de revenirea lui Voicu, pe motiv că reprezintă un vot înplus pentru USL. „O decizie a instanţei supreme niciodată nu am comentat-o. Dinpunct de vedere politic, însă, pot să spun că raportul de forţe în Senat seechilibrează şi mai mult, în sensul că diferenţa între Putere şi Opoziţie estede doar un singur vot”, a afirmat Haşotti.

Ce spune PSD Bucureşti

Cătălin Voicu este deputat deBucureşti. Până să se autosuspende din PSD, el a făcut parte din organizaţia deBucureşti a partidului. Foştii săi colegi au comentat pentru „Puterea”eliberarea sa. Ei se declară bucuroşi că ea s-a produs şi susţin că timpulpetrecut de Voicu după gratii este suspect de lung. „Nici nu ştiam că s-a întâmplatasta. Eu nu sunt în ţară, nu am vorbit cu nimeni. Nu ştiu cum a fost primită înPSD eliberarea lui, dar e important că s-a întâmplat. Totuşi, după aproape unan şi jumătate de arest prevenitiv, mi se pare mult. Acum, dacă va fi găsitvinovat, asta este. Justiţia trebuie să-şi spună cuvântul”, ne-a declaratdeputata Rodica Nassar, membră PSD Bucureşti. O altă membră a organizaţiei,deputata Aura Vasile, ne-a oferit declaraţii similare. „Mi-e greu să spun dacăeste vinovat, pentru că eu nu am de unde să ştiu ce făcea el în afara uşilorpoliticii, dar «ascunderea» lui - cu ghilimelele de riogare - atât timp depăşeştecu mult capacitatea mea de înţelegere. Fiind femeie, mă pot gândi la tot felulde scenarii, care mai de care. Sunt atât de multe semne de întrebare, de ce astat aşa de mult, un an şi patru luni? Dacă va fi găsit nevinovat, cine îi dăaceşti ani înapoi? Am vorbit cu trei colegi, nu pot să vă dau numele lor pentrucă au fost conversaţii telefonice private, dar pot să vă spun că şi ei împărtăşescpunctul meu de vedere”, ne-a declarat Aura Vasile.

SenatoareaEcaterina Andronescu, care face parte şi ea din PSD Bucureşti, a invocat timpullung de arest preventiv al senatorului Voicu. „Foarte frecvent s-a pus în PSD întrebareade ce este ţinut în arest preventiv atât timp. O întrebare legitimă, spun eu.Nu am discutat cu colegii despre eliberarea domnului Voicu”, a precizatAndronescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-04-27Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image