2017-01-17 02:48

POLITICA


Pupu de la UPU, taxat de şefii săi de la spital. Tudor Ciuhodaru a rămas fără microfon

 |  19:57
Pupu de la UPU, taxat de şefii săi de la spital. Tudor Ciuhodaru a rămas fără microfon

Medicul-deputatporeclit “Pupu de la UPU”, Tudor Ciuhodaru, a fost demis din funcţia depurtător de cuvânt al Spitalului “Sfântul Ioan” din Iaşi şi trebuie săînapoieze 30.000 de lei spitalului, pentru că i-a încasat “ilegal”. La doar ozi după ce s-a înscris în PC, şefii săi de la Iaşi îl acuză că a semnatprezenţa, în acelaşi timp, atât la Parlament, cât şi la Spitalul de Urgenţă.

Transferulla conservatori al lui Tudor Ciuhodaru nu a rămas nepedepsit politic de şefiisăi de la spitalul din Iaşi. Rămas fără sprijinul UNPR, partid în care s-aînscris la un moment dat tocmai pentru a-şi salva funcţia de la spital,Ciuhodaru a fost demis din funcţia de purtător de cuvânt al spitalului şi scosdator către instituţia în care activează pe motiv că a semnat prezenţa înacelaşi timp şi la Camera Deputaţilor, şi la spital. „După ce au fost analizate pontajele de la spital şi situaţia prezenţelor laCamera Deputaţilor, s-a constatat că, într-o anumită perioadă, doctorulCiuhodaru a fost prezent în acelaşi timp, scriptic, la ambele locuri de muncă,timp de 151 de zile. Pentru aceste zile remuneraţia primită necuvenit de labugetul statului este de 29.343 de lei”, a spus managerul Spitalului Clinic deUrgenţe „Sfântul Ioan”, Vladimir Poroch. Acesta l-a acuzat peTudor Ciuhodaru că a depăşit norma de lucru prevăzută în cazul medicilorparlamentari şi că a cerut “în repetate rânduri, pe un ton ridicat”, angajatelorde la biroul personal al unităţii să-i fie acceptate pontajele care contravinlegii. Conform legislaţiei, medicii parlamentari pot să lucrezeîn unităţile sanitare până la 50% din timp. Directorul spitalului a mai spus căsituaţia lui Ciuhodaru a fost adusă la cunoştinţa conducerii cu întârziere,adică abia la începutul lunii decembrie 2010, iar imediat, în condiţii demaximă urgenţă, a fost declanşată o anchetă internă. Ancheta a constatat că înperioada mai 2009 - noiembrie 2010 Ciuhodaru, care este şi deputat, a primit“necuvenit” de la bugetul statului suma de 29.343 de lei.

Deputatul dă spitalul în judecată

Înapărarea sa, Tudor Ciuhodaru a declarat că a respectat prevederile legislative,iar reprezentanţii Spitalulul de Urgenţe nu îi pot imputa cei 30.000 de lei. Pentru a demonstra acest lucru este gata săse adreseze instanţei. Medicul deputat a catalogat decizia conduceriispitalului drept una politică. „Mă surprinde că oastfel de decizie apare la nici 24 de ore de la înscrierea mea în PartidulConservator. La intrarea în Parlamentul României am obţinut o hotărâre ce îmipermite să continui activitatea de medicde urgenţe”, a spus Ciuhodaru, adăugând că a fost în spital zi şi noapte, lasfârşit de an sau de sărbătorile legale. El a mai menţionat că a spus defiecare dată ce probleme sunt în sistemul medical, a militat în permanenţăpentru ca imobilul care se construieşte în curtea spitalului să aibă destinaţiade spital de urgenţă, dar şi pentru rezolvarea problemei medicale în România.Ciuhodaru a arătat că în această perioadă se vorbeşte despre comansarea Spitaluluide Urgenţă cu alt spital din Iaşi, ceea ce „nu va conduce la creşterea calităţiiactului medical”, „ci doar la temporizarea rezolvării terapeutice a urgenţelor”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-01-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image