2017-01-18 14:25

POLITICA


Purtătorul de cuvânt al PDL votează cu Emil Boc la congresul de sâmbătă. Sever Voinescu: ''Blaga, un lider potrivit pentru un partid mic''

 |  20:06
Purtătorul de cuvânt al PDL votează cu Emil Boc la congresul de sâmbătă. Sever Voinescu: ''Blaga, un lider potrivit pentru un partid mic''
Peultima sută de metri, nume sonore din PDL se grăbesc să-şi exprime preferinţeleîn privinţa câştigătorului alegerilor interne pentru preşedinţia partidului. Întreei, chiar şi purtătorul de cuvînt al PDL. Deputatul Sever Voinescu, căci despreel este vorba, îl atacă dur pe Blaga, descriindu-l pe acesta ca fiind un lidernepotrivit pentru un partid ca PDL. Vorbind despre Emil Boc ca fiind “opţiunea corectă pentru partid”, acesta considerăcă Vasile Blaga are un stil de conducere caracteristic unui “partid mic şiviguros”.

Deputatul PDL Sever Voinescu a prezentat în cadrul unui interviu acordat RFI motivele pentru care şi-ar dorisă fie vicepreşedinte în echipa democrat-liberală condusă de Emil Boc. Declarându-se ataşatde PDL, parlamentarul şi-a exprimat dorinţa de a fi alături de partid înmomentele grele prin care trece. “Mă simt foarte ataşat de acest partid, sunt extrem de interesat dedestinul lui în viitor şi cred că am datele politice necesare pentru acontribui la un efort de , un efort care va fi foarte-foarte consistent. (…) Partidul esterealmente la greu în acest moment şi vreau să fiu alături de partidul meu lagreu”, declară deputatul democrat-liberal.

Emil Boc, variantacorectă pentru PDL”

Sever Voinescu este de părere că actualulpremier are prima şansă de a fi reales înfruntea PDL, un factor important fiind relaţia de parteneriat pe care acesta oare cu preşedintele Traian Băsescu. “Emil Boc mi se pare că esteopţiunea corectă. El garantează conservarea unui tip de parteneriat cupreşedintele Traian Băsescu, un parteneriat esenţial pentru PDL. Nu-mi pot imaginaevoluţia viitoare a PDL în afara acestui parteneriat”, spune deputatul. “EmilBoc este mai pregătit să conducă un partid mare, pentru că eo mare diferenţă între a conduce un partid de 7% şi unul de 35-40%. Dacă stilulde leadership al domnului Blaga e mai degrabă propriu unui partid mic şiviguros, stilul de conducere al domnului Boc mi se pare mai propriu unui partidmare, în care coexistă foarte multe opinii, diverse adesea, un partid legat de realitateşi de societate”, a continuat Voinescu. Cu toate acestea,democrat-liberalul spune că îşi va prezenta candidatura pentru postul devicepreşedinte indiferent cine va câştiga alegerile interne. “Nu cred foarte tare în posibilitatea ca domnul Blaga să câştige acestealegeri, eu unul cred că domnul Boc va câştiga alegerile din PDL. Dacă câştigădomnul Blaga sau domnul Paleologu, candidatura mea rămâne pe masă. Înprincipiu, eu pot colabora cu oricine”, a declarat Sever Voinescu.

ConvenţiaNaţională a PDL va avea loc sâmbătă şi duminică (), iar ceitrei candidaţi la preşedinţia partidului sunt Emil Boc, Vasile Blaga şi TheodorPaleologu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-09-24Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image