2017-01-21 02:08

POLITICA


Puşcaşii marini ai SUA utilizează simboluri naziste

 |  15:13
Puşcaşii marini ai SUA utilizează simboluri naziste

Membrii unui grup de puşcaşi marini care s-au fotografiat cu un steag cu însemnele naziste SS au primit doar un avertisment şi nu vor fi sancţionaţi, a anunţat baza militară americană Camp Pendleton. SS a fost poliţia şi forţa militară a partidului nazist, organizaţie distinctă de armată generală. Membrii săi au jurat loialitate faţă de Adolf Hitler. Unităţi SS au fost responsabile pentru crime de război şi au jucat un rol esenţial în exterminarea a milioane de evrei.

Autorităţile militare au spus că incidentul nu a fost motivat de consideraţii rasiale şi că „persoanele vizate au recunoscut că simbolul putea fi prost interpretat şi că nu este conform valorilor Corpului Puşcaşilor Marini”, se arată într-un comunicat al Camp Pendleton. „Comandantul a apreciat că nu este necesară nici o acţiune disciplinară. Dar el le-a transmis tuturor unităţilor că un asemenea comportament nu va fi tolerat şi că orice recidivă va fi pedepsită”, se mai arată în comunicat.

Informaţiile despre acest caz au apărut în noiembrie 2011, după ce fotografia, realizată în septembrie 2010, a fost postată pe internet. Nu este pentru prima dată când soldaţii americani produc daune de imagine armatei SUA. Luna trecută, Pentagonul a lansat o anchetă asupra unei înregistrări video cu militari urinând pe cadavrele unor insurgenţi afgani. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-02-10

TAGURI: sua, SS, nazist, puşcaşi marini, hitler, investigaţie, avertisment, Camp Pendleton, scandalComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image