2018-12-10 06:58


Puterea riscă să piardă trei parlamentari

 |  21:00
Puterea riscă să piardă trei parlamentari

Emil Boc ar putea rămâne fără susţinerea a trei parlamentari ai Puterii. Este vorba despre cei trei deputaţi clujeni pe care UDMR îi are în actuala legislatură.

Premierul este nevoit ca în şedinţa de coaliţie de astăzi (luni, n.r.) să-i convingă pe parlamentarii maghiari clujeni să susţină în continuare Guvernul. Asta pentru că la nivelul judeţului Cluj protocolul dintre PDL şi UDMR a fost rupt. Filiala clujeană a formaţiunii maghiare este a treia până în prezent care decide să sisteze colaborarea cu democrat-liberalii, după ce organizaţiile maghiare de la Maramureş şi Bihor au semnat alianţe cu USL. Motivul inflamării udemeriştilor clujeni îl constituie decizia primarului pedelist al Clujului, Sorin Apostu, de a amplasa o piaţă volantă în oraş, fără a consulta Uniunea. Liderul UDMR Cluj-Napoca, Mate Andras susţine că amplasarea pieţei volante este doar „picătura care a umplut paharul”. Koto Iosif, deputat al diasporei, dar membru al organizaţiei clujene a UDMR, a declarat că dacă pedeliştii nu renunţă la piaţa amplasată, parlamentarii UDMR clujeni iau în calcul să nu mai susţină Guvernul. „Da. Cel puţin trei parlamentari  din judeţul Cluj. (...) Noi am luat decizia că dacă nu se reglementează  situaţia şi nu se vor respecta  prevederile protocolului judeţean, atunci poate vom lua şi această măsură”. Mai mult, el a lăsat de înţeles că strategia ar putea fi luată chiar şi  în cazul unei moţiuni de cenzură.

Zarzavaturile, în şedinţa de Coaliţie

Subiectul va fi analizat în şedinţa de Coaliţie de luni. „Eu cred că cei de la nivelul municipiului Cluj-Napoca vor avea înţelepciunea şi echilibrul necesar să găsească soluţii”, a declarat ieri Emil Boc. Întrebat dacă va discuta luni în cadrul şedinţei Coaliţiei siutaţia de la Cluj-Napoca,  Emil Boc a răspuns: „Dacă va fi nevoie, dar eu cred că la nivel local  se va rezolva această temă”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-02-21
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


EL CONDOR
08 Aug 2011

Incepe marea cameleoniada, in care politicienii CAMELEON trec la partidele care la pot completa DECLARATIILE DE AVERE cat mai succint. TRAIASCA BURGHEZIA PROLETARA.
Random imageUltimele stiri


loading...