2018-10-20 12:26


Putin după Putin

 |  21:00
Putin după Putin

Vladimir Putin este instalat azi pentru a treia oară în funcţia de preşedinte al Federaţiei Ruse. Fostul ofiţer KGB cu stagii de spionaj în Germania comunistă conduce Rusia de 12 ani. Între anii 2000 şi 2008 Putin a fost preşedinte, pentru ca mai apoi să se retragă vreme de patru ani în funcţia de prim-ministru. Câteva modificări ale Constituţiei i-au permis lui Putin să revină în funcţia de preşedinte pe care o preia azi din mâinile partenerului său credincios Dmitri Medvedev.

Ceremonia de reinstalare a lui Putin la Kremlin va fi una deosebit de fastuoasă, la care vor participa peste 2.000 de persoane, multe dintre ele celebrităţi ale lumii politice. Astfel, vor fi alături de Putin când va depune jurământul: fostul guvernator al Californiei, actorul Arnold Schwarzenegger, fostul premier italian Silvio Berlusconi, şi fostul cancelar german Gerhard Schroeder.

Fără repetiţie

Deşi etapele ceremoniei de o oră sunt stricte, nu a fost prevăzută vreo repetiţie la Kremlin, având în vedere că „Vladimir Vladimirovici a mai străbătut de două ori această cale”, au justificat organizatorii, conform Agerpres. Învestirea va avea loc în Palatul mare al Kremlinului, unde la intrare va fi întâmpinat de garda de onoare. Apoi, pe ritmurile unui marş, va urca scara pentru festivităţi, va străbate sălile Kremlinului şi va ajunge în sala Andreevski, unde îl vor aştepta invitaţii. Preşedintele Curţii Constituţionale, Valeri Zorkin, îi va propune să depună jurământul. Putin va jura cu mâna pe un exemplar al Constituţiei din 1993, cu o copertă realizată special pentru ceremoniile de învestire, dar în care au fost înserate amendamentele ulterioare, inclusiv cel vizând creşterea duratei mandatului de preşedinte de la patru la şase ani. Kremlinul a cheltuit 26 milioane de ruble (867.000 de dolari) pentru recepţia de la Kremlin. Musafirii vor fi serviţi cu sturion în sos de şampanie, crabi prăjiţi, ratatouille, ruladă din raţă prăjită cu rozmarin, salată din fructe de mare şi piure de avocado.

Manifestaţii pro şi anti-Putin

Moscoviţii s-au împărţit duminică în două tabere. Unii au ales să mărşăluiască împotriva învestirii lui Vladimir Putin, ceilalţi au ieşit în stradă pentru a-l susţine. Poliţia moscovită a blocat duminică ieşirile a trei staţii de metrou din centrul capitalei ruse înainte de începerea marşului de protest. Zeci de agenţi de ordine au împrejmuit toate ieşirile mai multor staţii de metrou din apropierea Kremlinului, în timp ce metroul din Moscova a anunţat că în alte nouă staţii, toate situate în centrul oraşului, nu li se va permite cetăţenilor să iasă la suprafaţă. Opozanţii lui Putin şi-au denumit manifestaţia „marşul milioanelor” însă organizatorii nu se aşteaptă la mai mult de 15.000 de participanţi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-06-28

TAGURI: putin, manifestatii
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


DALIA
07 Mai 2012

Dc analizam cu atentie ce s-a intamplat in Franta realizam ca oamenii din orice colt al lumii vor schimbare orice ar insemna ea. Nu cred ca S., de acum fostul presedinte era prea abil dar exercitiul puterii incepuse sa se simta. Ha! Ha! Ce amator acest Hollande.! Saracul, pare cazut din copac direct pe fotoliul prezidential! Prea radeau de noi..! Sarind pana in Rusia acest val al schimbarii poate fi eficient si VP poate ajunge la un deznodamant ..nu prea placut! Reversul puterii care ar face ca un om mai temator , sa stea cu bagajele mereu facute!
Random imageUltimele stiri


loading...