2018-10-22 13:04


Putin la Kremlin, Medvedev la guvern

 |  21:00
Putin la Kremlin, Medvedev la guvern

Vladimir Putin şi-a început de ieri al treilea mandat de preşedinte al Federaţiei Ruse, mandat care va dura şase ani. Dmitri Medvedev, cel care i-a asigurat „interimatul” de patru ani la Kremlin, a fost trimis ieri pe fotoliul de prim-ministru. Putin şi-a început mandatul în forţă: 450 de protestatari care au ieşit în stradă împotriva lui au fost reţinuţi de poliţie, iar 120 dintre ei au primit şi mandate de arestare.

Preşedintele Putin a promis, imediat după învestirea sa în funcţie, că Rusia va intra într-o nouă etapă de dezvoltare, estimând că mandatul său de şase ani va determina destinul ţării „pentru decenii înainte”. „Intrăm într-o nouă etapă de dezvoltare naţională. Va trebui să rezolvăm probleme de un nou nivel, de altă natură şi dimensiune. Anii ce vor urma vor fi determinanţi pentru destinul Rusiei pentru decenii înainte”, a afirmat Vladimir Putin, conform Agerpres.

Democraţie şi patriotism

Discursul de învestire al lui Vladimir Putin a subliniat existenţa unui regim democratic în Rusia: „Dorim să trăim şi vom trăi într-un stat democratic”. El a declarat că sensul întregii sale vieţi este să servească ţara şi a promis că va face tot posibilul pentru a îndreptăţi încrederea cetăţenilor ruşi. „Consider că sensul întregii mele vieţi şi datoria mea este să servesc patria, poporul, a cărui susţinere mă inspiră şi mă ajută să îndeplinesc cele mai dificile misiuni”, a declarat liderul forte al Rusiei.

Fostul preşedinte Dmitri Medvedev nu s-a sfiit să îl laude pe cel care îi este predecesor şi succesor: „Preşedinţia statului rus constituie o mare responsabilitate şi o mare onoare, şi mă bucur că astăzi preşedinte va deveni Vladimir Vladimirovici Putin, un om cu experienţă şi un conducător puternic, susţinut de majoritatea cetăţenilor noştri”.

Vot la Parlament

Preşedintele rus Vladimir Putin a trimis Parlamentului rus candidatura lui Dmitri Medvedev pentru postul de premier al Rusiei. Forul legislativ urmează să-l valideze marţi pe Dmitri Medvedev în funcţia rămasă vacantă după învestirea lui Vladimir Putin la preşedinţie. Pentru validarea premierului este nevoie de majoritate simplă, deţinută în Duma de Stat de partidul de guvernământ, Rusia Unită. Pentru candidatura lui Medvedev vor mai vota democrat-liberalii conduşi de ultranaţionalistul Vladimir Jirinovski, după cum a anunţat anterior presa rusă. Comuniştii nu-i vor acorda susţinerea, iar Rusia Justă (centru-stânga) nu a adoptat o hotărâre definitivă.

Manifestaţie zdrobită

Poliţia din Moscova a anunţat luni că a reţinut 120 de susţinători ai opoziţiei ruse, care au încercat să protesteze faţă de învestirea liderului forte Vladimir Putin în funcţia de preşedinte al Rusiei. „Situaţia în oraş este calmă în ansamblu. În centru, 120 de persoane, între care şi fostul vicepremier Boris Nemţov, au fost reţinute pentru tentativa de a manifesta fără autorizare”, se arată într-un comunicat de presă al poliţiei moscovite. Ceremonia de învestire a lui Putin, care a avut loc luni dimineaţă, a fost precedată duminică de un marş de protest, soldat cu reţinerea a peste 450 de persoane.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-06-29

TAGURI: putin, medvedev, guvern, kremlin
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...