2019-01-23 07:24


Putin, suparat pe UE din cauza vizelor

 |  15:11
Putin, suparat pe UE din cauza vizelor

Preşedintele rus Vladimir Putin este total nemulţumit de modul în care avansează negocierile privind eliminarea vizelor cu Uniunea Europeană, în deschiderea lucrărilor oficiale ale Summitului Rusia-UE. Discuţiile oficiale ale celui de-al 29-lea SummitRusia-UE au început luni în Palatul Constantin de la periferia oraşului Sankt-Petersburg (nord). Delegaţia UE este condusă de preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy şi de preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso.

Putin le-a comunicat reprezentanţilor de la Bruxelles că este cu neputinţă de realizat un parteneriat autentic între Rusia şi UE “cât timp există bariera vizelor în calea contactelor dintre cetăţeni”. În altă ordine de idei, liderul de la Kremlin a reiterat că ţarasa va începe, în cursul acestui an, construirea gazoductului South Stream, ce va transporta gaz rusesc spre Europa, ocolind Ucraina. “South Stream a primit un impuls suplimentar în decembrie trecut. Partea turcă a aprobat montarea conductei prin zona sa economică exclusivă. Intenţionăm să începem lucrările de construcţie la sfârşitul acestui an”, a spus Putin.

La Summit, părţile vor analiza teme ce ţin de cooperarea bilaterală, dar şi probleme internaţionale, cum ar fi situaţia din Siria şi dosarul nuclear iranian, fără a semna însă vreun acord important.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-07-25

TAGURI: putin, ue, vize
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...