2017-01-21 23:39

POLITICA


Putin vede prin urne

 |  21:00

Vladimir Putin, actualul premier şi candidat la alegerile pentru preşedinţia Rusiei, a avertizat opoziţia să nu recurgă la „mecanisme murdare” în timpul alegerilor de duminică, 4 martie. Putin îi are contracandidaţi pe liderul comunist Ghennadi Ziuganov, miliardarul Mihail Prohorov, ultranaţionalistul Vladimir Jirinovski, liderul Rusiei Juste (centru stânga), şi pe Serghei Mironov.

„Ştim că unii se pregătesc să utilizeze mecanisme care să confirme că alegerile au fost falsificate. Ei înşişi vor umple urnele (cu buletine de vot suplimentare), ei înşişi vor verifica - noi vedem toate astea şi deja am aflat”, a spus Vladimir Putin.

Referindu-se la acţiunile de protest ale opoziţiei, planificate după alegeri, Putin a subliniat că declararea apriorică a prezidenţialelor ca fiind falsificate constituie un „instrument inadmisibil de luptă”.

Pe de altă parte, el a afirmat că opoziţia rusă creează o concurenţă firească în politică. „Problema este ca oamenii care vorbesc de consolidarea instituţiilor democraţiei să respecte ei înşişi aceste norme”, a adăugat Vladimir Putin.

Campania prezidenţială din Rusia a fost marcată de ample proteste faţă de regimul lui Putin, declanşate după alegerile parlamentare din 4 decembrie trecut, care au fost marcate, potrivit opoziţiei şi observatorilor internaţionali, de fraude masive în favoarea partidului de guvernământ, Rusia Unită.

Europa, partener strategic

Vladimir Putin a scris recent într-un articol consacrat politicii externe, publicat în ziarul „Moskovskie Novosti”, că Rusia şi Uniunea Europeană trebuie să creeze un spaţiu economic comun pentru a contracara criza economic. La rândul său, miliardarul Mihail Prohorov a subliniat că Rusia face parte din marea cultură europeană şi că ea ar trebui să înfiinţeze împreună cu ţările europene „un teritoriu economic puternic” fără vize.

„Trăim într-o nouă lume care stabileşte regulile contemporane. Trei poli se trasează: America Latină cu America, China cu India şi alte ţări asiatice şi, în fine, Rusia cu Europa. În contextul noii ordini, nici Rusia, nici Europa nu vor putea rivaliza. În aceasta, Europa este partenerul nostru strategic”, a declarat Prohorov.

Pază strictă la urne

Aproximativ 36.500 de angajaţi ai structurilor specializate vor asigura ordinea şi securitatea la alegerile prezidenţiale. „Pentru asigurarea securităţii în timpul scrutinului au fost mobilizate 36.500 de persoane, între care peste 16.000 de poliţişti, 2.000 de cursanţi, peste 4.000 de angajaţi ai firmelor de pază şi 14.000 de gardieni”, a spus adjunctul şefului poliţiei capitalei ruse, Viaceslav Kozlov.

La fiecare secţie de votare din oraş vor fi poliţişti de serviciu, a menţionat Kozlov. Acestora li se vor adăuga peste 2.300 de inspectori ai poliţiei rutiere, pentru a asigura securitatea circulaţiei în zona secţiilor de votate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639556-12-17

TAGURI: putin, urneComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image