2019-01-16 08:25


Radu Vasile, decorat post-mortem. Fostul premier ţărănist va fi înmormântat lângă Corneliu Coposu

 |  20:07
Radu Vasile, decorat post-mortem. Fostul premier ţărănist va fi înmormântat lângă Corneliu Coposu

Preşedintele Traian Băsescu l-a decorat post-mortem pe fostul premier Radu Vasile, care a încetat din viaţă în noaptea de marţi spre miercuri, la vârsta de 71 de ani

“Pentru contribuţia remarcabilă la edificarea şi consolidarea statului de drept, pentru întreaga activitate pusă în slujba promovării intereselor României, pentru competenţa şi abnegaţia dovedite în actul guvernării, domnul preşedinte Traian Băsescu a conferit post-mortem Ordinul Naţional «Steaua României» - în grad de Cavaler fostului prim-ministru al României Radu Vasile (1998 - 1999)”, a precizat Administraţia Prezidenţială. Şeful statului s-a recules la catafalcul fostului premier şi a depus o coroană de flori.

“Eu am ţinut foarte mult la Radu Vasile pentru că, după mine, a fost un prim-ministru foarte eficient şi avem foarte multe lucruri de pe urma lui şi nu ştim că-s făcute pentru un «Da» scris de primul-ministru Radu Vasile. (...) Pentru mine a fost un prim-ministru extraordinar de bun, pentru că a lăsat fiecărui ministru libertatea de a face ceva bun, să rămână ceva de pe urma Guvernului”, a spus Traian Băsescu, fost ministru al Transporturilor în guvernul Radu Vasile. El a mai spus că s-a simţit foarte mult legat de fostul premier.

Radu Vasile a fost prim-ministru al României într-o perioadă dificilă din punct de vedere politic şi economic, aprilie 1998 – decembrie 1999. România a reuşit să nu intre în incapacitate de plată, iar a 5-a mineriadă a fost evitată. În ianuarie 1999, aflat în faţa unui conflict fără precedent, premierul Radu Vasile a acceptat dialogul cu minerii, la Mănăstirea Cozia fiind încheiată “Pacea de la Cozia”, un acord în care Guvernul convenea respectarea revendicărilor minerilor şi neînceperea urmăririi penale împotriva liderilor acestora. Pe de altă parte, vizita Papei Ioan Paul al II-lea  în România a avut loc în timpul mandatului de premier al lui Radu Vasile.

Fostul premier Radu Vasile fost depus, joi, în holul mare al Senatului. Sicriul cu trupul neînsufleţit este flancat de soldaţi din Regimentul 30 Gardă. Radu Vasile va fi înmormântat vineri, la ora 14.00, la Cimitirul Bellu Catolic, lângă mormântul fostului lider ţărănist Corneliu Coposu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-04

TAGURI: premier, taranist, Radu, Vasile, Corneliu Coposu, decorat
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...