2018-12-10 06:19


Raid aerian asupra cartierului general din Sirte al lui Gaddafi

 |  17:00
Raid aerian asupra cartierului general din Sirte al lui Gaddafi

Mai multe avioane de luptă britanice Tornado au lansat un raid aerian cu rachete teleghidate asupra unui buncăr din Sirte, oraşul de origine a colonelului Muammar Gaddafi, a anunţat ministrul apărării din Marea Britanie, potrivit BBC.

Raidul a fost lansat în cursul nopţii de joi, în timp ce grupurile de rebeli aflaţi la sol se îndreaptă cu tancuri şi lansatoare de rachete spre oraşul în care se presupune că se ascunde Gaddafi. „O formaţie de patru avioane Tornado GR4 a lansat mai multe rachete de precizie Storm Shadow împotriva buncărului din Sirte”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării din Marea Britanie. Conform informaţiilor primite de britanici, buncărul reprezintă un adevărat cartier general al operaţiunilor desfăşurate împotriva rebelilor de forţele loiale ale lui Muammar Gaddafi, acesta având o suprafaţă impresionantă.

Deocamdată, prezenţa în buncăr a lui Gaddafi nu a fost confirmată, însă secretarul britanic al Apărării, Liam Fox, a declarat pentru BBC că „nu se pune problema găsirii cu orice preţ a lui Gaddafi, ci se doreşte prevenirea ca regimul să nu mai aibă posibilitatea de a continua războiul împotriva propriului său popor”. „Atacul pe care l-am lansat joi noaptea asupra buncărului din Sirte a avut rolul de a ne asigura că nu există o alternativă pentru comanda şi controlul pe care regimul le-a pierdut după ocuparea capitalei Tripoli”, a mai precizat Liam Fox.

Între timp, liderii rebelilor au cerut guvernelor internaţionale să deblocheze fondurile îngheţate ale Libiei. Naţiunile Unite au hotărât deja alocarea sumei de 1,5 miliarde de dolari, care fusese anterior îngheţată, pentru a putea fi furnizate ajutoare umanitare de urgenţă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-09-16
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...