2019-02-23 13:06


Raluca Turcan a găsit SOLUȚIA pentru Codurile Penale

 |  19:15
Raluca Turcan a găsit SOLUȚIA pentru Codurile Penale

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a anunţat luni că o comisie înfiinţată la nivelul partidului formată din parlamentarii liberali din comisiile juridice va elabora un proiect de lege pentru transpunerea deciziilor CCR în codurile penal şi de procedură penală.

"PNL a propus astăzi să realizăm o comisie formată din experţi jurişti, din membri celor două comisii din Cameră şi Senat, astfel încât deciziile CCR să poată fi transpuse în Codul penal şi Codul de procedură penală. PNL lansează provocarea în felul acesta celor din PSD să se poziţioneze şi ei tranşant. Credem că aceasta este soluţia pentru a detensiona situaţia din societatea românească. (...) Cred că aşteptăm un răspuns tranşant de la PSD să vedem ce gândesc cei care au majoritatea în Parlament, dacă mai pregătesc vreo nefăcută în Parlament sau nu pregătesc, adică dacă mută ticăloşia din Guvernul României în majoritatea parlamentară, paralel cu această solicitare de poziţionare publică a PSD, PNL într-o comisie formată din parlamentarii noştri jurişti din Camera Deputaţilor şi Senat, pregăteşte un proiect astfel încât acesta să fie supus dezbaterii publice şi care să ofere răspuns exact la ceea ce-i preocupă pe oameni", a spus Turcan la Parlament după şedinţa comisiei de unificare a PNL, informează agerpres.ro.

Ea a subliniat că "soarta" Ordonanţei 13, pe care a catalogat-o "ticăloasă", poate fi tranşată definitiv în această săptămână. "Eu cred că societatea aşteaptă un mesaj ferm, un mesaj fără echivoc din partea celor care au astăzi majoritatea PSD şi ALDE, că abuzul la adresa instituţiilor statului şi atacul împotriva justiţiei încetează. De asemenea, PNL solicită ca în discursul public al PSD să vină cu soluţii privind punerea în acord a deciziilor CCR cu cele două Coduri - Codul de penal şi Codul de procedură penală. Solicităm cu fermitate ca PSD-ul să se pronunţe clar dacă intenţionează să facă această corelare a deciziilor CCR cu cele două coduri, pentru că numai în felul acesta putem fi siguri că nu pregătesc o altă lovitură. După cum cunoaştem cu toţii, în momentul de faţă, majoritatea în Parlamentul României este la PSD şi ALDE, dacă Guvernul a scăpat de responsabilitatea ordonanţelor prin Ordonanţa 14 salvatoare în Parlamentul României pericolul planează, aşadar credem că pe de-o parte această ordonanţă ticăloasă trebuie respinsă şi public să spună exact cum înţelege PSD şi ALDE să rezolve problemele rezultate în urma deciziilor CCR", a afirmat liderul PNL.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-02-20

TAGURI: pnl, raluca turcan, comisie, ccr, coduri penale
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


RALUCA MISA GURU
21 Feb 2017

Guru i a soptit la ureche prin telepatie dar si prin flacara violet ca acum e momentul sa actioneze Doamna liberala de o inteligenta ametitoare si a baut pisatul si imediat a trecut la treaba VAI VAI CATA DESTEPTACIUNE VAI VAI TU CE inteligenti suntem noi dreapta asta unita si inteleapta vai vai
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...