2019-01-16 08:42


Raluca Turcan(PDL): Regionalizarea trebuie să respecte anumite criterii

 |  11:42
Raluca Turcan(PDL): Regionalizarea trebuie să respecte anumite criterii

Partidul Democrat Liberal (PDL) va susţine regionalizarea propusă de USL în anumite condiţii. Condiţiile ţin de respectarea principiilor Uniunii Europene privind regionalizarea, şi anume criteriul istoric, socio-cultural, cel geografic, economic, de mediu şi populaţia, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele PDL, deputatul Raluca Turcan.

Raluca Turcan a spus că nu va participa joi la dezbaterea de la Sibiu privind regionalizarea, iniţiată de ministrul Dezvoltării Regionale, vicepremierul Liviu Dragnea, pentru că a primit invitaţia cu o seară înainte, mult prea târziu pentru a o onora, dat fiind agenda vicepreşedintelui PDL.

Potrivit Ralucăi Turcan, procesul de regionalizare trebuie făcut, dar doar dacă porneşte de la anumite principii.

''Procesul de regionalizare trebuie să pornească de la anumite principii şi să răspundă la o serie de întrebări precum: de ce vrem să facem regionalizarea, care sunt costurile, care sunt beneficiile? Răspunsul la aceste întrebări trebuie să fie unul singur: statul trebuie să ofere cetăţeanului cel mai bun serviciu la cel mai mic cost (o regiune trebuie să respecte criteriile pentru finanţarea proiectelor europene)'', a spus Raluca Turcan.

Aceasta a adăugat că ''avem nevoie de un stat care să ne coste puţin, cu un sistem administrativ aplatizat şi eficient'' iar ''administraţia trebuie să fie simplificată, să înlocuiască administraţia judeţeană şi nu să o dubleze''.

Vicepreşedintele PDL acuză USL că doreşte prin regionalizare să-şi pună ''baronii pe regiuni''.

'Regionalizarea trebuie făcută de jos în sus şi nu aşa cum a început USL - ei au pus o singură întrebare: care va fi capitala regională? Cu alte cuvinte, ce baron e mai puternic, acela va avea capitala de regiune! Drept dovadă au propus 8 regiuni, apoi 12. Acum se bat baronii locali pe capitale! Au început procesul de regionalizare cu stângul. Stânga românească, în italiană "sinistra", va face o regionalizare sinistră'' , a spus Raluca Turcan.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-11

TAGURI: raluca, turcan, regionalizare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...