2017-01-22 05:48

POLITICA


Rata şomajului creşte în Statele Unite, bursele europene reacţionează

 |  16:52
Rata şomajului creşte în Statele Unite, bursele europene reacţionează

Numărullocurilor de muncă nou create în Statele Unite a fost cel mai scăzut în lunaiunie, în ultimele nouă luni, conform datelor statistice publicate astăzi,informează BBC. Doar 18.000 de joburi au fost create pe parcursul luniitrecute, mult sub aşteptările unei creşteri de 90.000 de angajări. Rataşomajului a crescut la rândul său cu 0,1 procente, la 9,2%.

Datele din lunile aprilie şi mai aufost la rândul lor revizuite „în jos”, cu un număr mai mic de angajaţi de44.000. Datele pesimiste au rezultat ca urmare a contractării continue asectorului public – care a pierdut 39.000 de angajaţi – şi din cauza unei multmai mici creşteri de angajări decât era aşteptat în sectorul privat, situată la57.000 de locuri de muncă.

Publicarea datelor a avut ca efect oscădere a burselor din întreaga lume, indicele FTSE Londra înregistrând oscădere de 60 de puncte, adică de aproximativ 1%. Bursele americane sunt deaşteptat să înceapă şedinţa de astăzi pe scădere, în timp ce euro s-a apreciatastăzi faţă de moneda americană. Este de aşteptat totuşi ca, odată cupublicarea acestor date, Rezerva Federală să adopte în cele din urmă un programde cumpărare de obligaţiuni în vederea eliberării de monedă în economie. Măsuraar avea ca efect o creştere a vitezei de circulaţie a monedei şi, în ciuda unuirisc de creştere a inflaţiei, ar putea avea efecte benefice asupra reduceriiratei şomajului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639252-12-21Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image