2017-01-16 14:54

POLITICA


„Răufăcători online“ pentru guverne şi companii. Hackerii de la LulzSec şi-au închis sistemele

 |  18:33
„Răufăcători online“ pentru guverne şi companii. Hackerii de la LulzSec şi-au închis sistemele

Grupul de şase hackeri LulzSec, care şi-a câştigatrecunoaştere la scară largă după ce a expus sistemele mai multor organizaţiiguvernamentale şi private, printre care CIA, poliţia britanică sau Sony Corp, aanunţat că şi-a îndeplinit misiunea de a perturba companii şi guverne pentrudivertisment şi îşi încetează activitatea.

LulzSec a revendicat o campanie de 50 de zile,iar dizolvareabruscă a venit la câteva zile după ce grupul a ameninţat să escaladezeatacurile cibernetice şi să fure informaţii clasificate de la guverne, bănci şialte instituţii importante. Mesajul privindîncheierea campaniei a fost publicat în contul Twitter al grupării, la osăptămână după arestarea în Marea Britanie a unui tânăr hacker în vârstă de 19ani, despre care poliţia a afirmat că face parte din gruparea LulzSec. „În aceste ultime 50 de zile, am perturbat activitateacompaniilor, guvernelor, deseori chiar a populaţiei generale, numai pentru căam putut face acest lucru”, precizează grupul, referindu-se la „emoţie pură,haotică, amuzament şi anarhie” şi la „încheierea unei călătorii prevăzute sădureze 50 de zile”. În ultimele săptămâni, grupul - devenit cunoscut prinatacurile împotriva site-urilor de jocuri video ale Sony şi Nintendo - arevendicat şi atacuri asupra canalului de televiziune public american PBS, asupracompaniei Sony, canalului TV Fox, a unor site-uri pornografice, a FBI, CIA şiguvernului american. Hackerii au vizat şi site-urile preşedinţiei şi guvernuluibrazilian, dar şi ale poliţiei britanice.

LulzSeca inspirat grupuri de hackeri din toată lumea, iar atacuri similare suntsusceptibile de a continua. Unii observatorii cred că LulzSec este o ramură a „Anonymous”, un gruporganizat mult mai mare, care încearcă să mobilizeze hackeri pentru atacuriasupra obiectivelor pe care le consideră imorale, cum ar fi guvernele opresivedin Orientul Mijlociu şi adversarii WikiLeaks.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-05-17Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image