2017-01-20 10:13

POLITICA


Război diplomatic SUA-Venezuela

 |  18:01
Război diplomatic SUA-Venezuela

Departamentul de Stat american a declarat-o persona non grata pe Livia Acosta Noguera, consulul general venezuelan din Miami, ca urmare a acuzaţiilor de complot împotriva Statelor Unite, relatează „The Guardian“.

Noguera a fost acuzată că a discutat despre posibile atacuri cibernetice împotriva SUA în timpul şederii la Ambasada Venezuelei din Mexic. Autorităţile de la Caracas au fost informate că Noguera are 72 de ore la dispoziţie pentru a părăsi teritoriul american, preşedintele Hugo Chavez neavând o reacţie imediată la acest anunţ.

Decizia autorităţilor americane a survenit după o anchetă desfăşurată de FBI, care a pornit de la difuzarea unui documentar în care Livia Acosta Noguera susţinea că a participat la pregătirea unor atacuri cibernetice împotriva Statelor Unite. Acestea urmau să vizeze centralele nuclare aflate pe teritoriul SUA, iar ancheta FBI a relevat că şi alte misiuni diplomatice, printre care cele ale Cubei şi Iranului, au fost implicate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-11-18

TAGURI: persona non-grata, expulzare consul Venezuela, complot anti-SUA, atac cibernetic, facilitati nucleareComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image