2018-07-18 00:08


Război PSD-PNL în Caraş-Severin

 |  20:51
Război PSD-PNL în Caraş-Severin

Iată că împărţirea funcţiilor locale scoate din nou scântei, după ce săptămâna trecută a izbucnit scandalul la Vrancea între Nini Săpunaru (PNL) şi Marian Oprişan (PSD), care începe şi un nou mandat de preşedinte al CJ Vrancea.

Noul scandal a apărut sâmbătă, la Caraş-Severin, unde a venit rândul „proaspătului” vicepreşedinte al PNL, Sorin Frunzăverde, să se confrunte cu dificultăţi la ocuparea posturilor. Grupul consilierilor PSD a părăsit sala în care se desfăşura şedinţa de constituire a noului consiliu judeţean atunci când colegii de Uniune, liberalii, au anunţat că susţin doi consilieri proprii pentru locurile de vicepreşedinţi. PSD-iştii susţin că PNL Caraş-Severin încalcă, astfel, protocolul USL, semnat la nivel naţional, care ar prevedea că unul dintre vicepreşedinţi trebuie să fie social-democrat.

De asemenea, consilerii PSD au criticat faptul că nu s-a constituit un grup USL unitar în noul consiliu, ci grupuri separate.

Liberalii spun că le revine consiliul judeţean

În replică, liberalii au declarat că acordul USL prevedea ca PSD să aibă majoritatea consiliului local din Reşiţa, în timp ce PNL să aibă majoritatea în consiliul judeţean, potrivit negocierilor preelectorale. Mai mult, PNL Caraş-Severin susţine că, la nivelul acestui judeţ, liberalii au fost la originea unei acţiuni cu efect naţional, care a condus la căderea guvernului Ungureanu, referindu-se la racolarea lui Sorin Frunzăverde şi a grupului său din PDL local.

„Cred că, în cadrul acestui protocol naţional, Caraş-Severinul trebuie tratat ca o situaţie specială, având în vedere că Sorin Frunzăverde a solicitat majoritatea în consiliul judeţean, iar primarul Reşiţei, din partea PSD, a solicitat majoritatea acestei formaţiuni politice în consiliul local al reşedinţei de judeţ.“

Sorin Frunzăverde, din nou preşedinte al judeţului, a spus, la rândul său, că „în Caraş-Severin, nu a avut loc, niciodată, o discuţie despre un vicepreşedinte PSD în CJ”. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-03-15

TAGURI: Caraş-Severin, PNL, PSD

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova