2017-01-16 12:54

POLITICA


Războiul comunicatorilor

 |  21:00
Războiul comunicatorilor

Administraţia Prezindenţială a confirmat ieri oficial că Valeriu Turcan, consilier prezidenţial şi purtător de cuvânt, va părăsi după mai bine de cinci ani Palatul Cotroceni. Palatul Victoria se pregăteşte şi el de o schimbare: purtătorul de cuvânt, Ioana Muntean, va fi înlocuit de Corina Vinţan.

„Am decis că este vremea unei schimbări în carieră. Voi activa în viitor în sectorul privat”. Cu această declaraţia, făcută ieri de Valeriu Turcan, preşedintele Traian Băsescu se desparte şi de ultimul său colaborator apropiat. Turcan a ocupat până ieri funcţia de consilier prezidenţial şi purtător de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale. El i-a multumit preşedintelui Traian Băsescu „pentru oportunitatea de a fi lucrat cu domnia sa”, dar a refuzat să dea presei detalii despre motivele despărţirii de şeful statului.

Turcan a fost numit în funcţia de consilier de stat (cu rang de secretar de stat) la Departamentul Comunicare Publică şi purtător de cuvânt al preşedintelui Traian Băsescu pe 30 martie 2007. După suspendarea din funcţie a şefului statului, Valeriu Turcan a demisionat şi el din funcţie, începând cu data de 23 aprilie 2007, şi a fost numit purtător de cuvânt al lui Traian Băsescu în campaniapentru referendumul din 19 mai 2007.

La 23 mai 2007 a revenit în funcţia deţinută la Palatul Cotroceni înainte de suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, iar în 2009 a făcut parte din stafful acestuia în campaniapentru Cotroceni. Pe 22 decembrie 2010, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul prin care Valeriu Turcan a fost numit consilier prezidenţial (cu rang de ministru), începând din 1 ianuarie 2011.

Schimbare şi la Guvern

Surse din Palatul Victoriaau declarat pentru ziarul „Puterea“ că şi la Palatul Victoriase pregăteşte o schimbare. Ioana Muntean, actualul purtător de cuvânt al Guvernului, va părăsi şi ea în perioada imediat următoare funcţia pe care a ocupat-o în ultimii trei ani. Potrivit surselor noastre, Ioana Muntean va rămâne în cadrul Guvernului, dar pe o altă funcţie, probabil consilier de imagine. Locul său va fi ocupat - spun sursele menţionate de Corina Vinţan, colaboratoare apropiată a premierului Mihai Răzvan Ungureanu.

Cine este Corina Vinţan

Corina Vinţan a fost purtător de cuvânt al lui Mihai Răzvan Ungureanu, când acesta a fost ministrul afacerilor externe, în timpul guvernului Tăriceanu. Deţine o firmă proprie de comunicare şi lobby, numită „Links Associetes”. Prin  firma sa asigură serviciile de consultanţă în proiectul „Roşia Montană Gold Corporation”, proiect susţinut de Traian Băsescu. A mai fost implicată în candidatura Elenei Băsescu la Parlamentul European, precum şi în promovarea brandului de ţară al României. Vinţan a mai fost manager de proiect pentru  Summitul NATO, la German Marshall Fund, director executiv la „Evenimentul zilei” şi director de PR la Saatchi&Saatchi, firmă de PR.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-04-09

TAGURI: guvern, cotroceni, purtator de cuvint, corina vintan, ioana muntean, valeriu turcanComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

MORMONUL DE SERVICIU
17 Feb 2012

Vinţan a mai fost manag er de proiect pentru Sum mitul NATO, la German Mar shall Fund---CLAR=ARE "GR AD"Nu oricine se putea oc upa de pregatirea summitu lui!!!!! Suntem "imbacsi ti" de agenti sub acoperi re.

Adauga un comentariu

Random image