2017-01-17 23:31

POLITICA


Războiul interceptărilor telefonice în Bulgaria

 |  19:14
Războiul interceptărilor telefonice în Bulgaria

Bulgariaeste în plin scandal al interceptărilor telefonice. Presa a dezvăluitstenogramele unor discuţii între doi deputaţi din cadrul partidului GERB şidirectorul Agenţiei Vămilor.

Înregistrărileau fost dezvăluite de formaţiunea conservatoare Ordine, Lege şi Justiţie (RZS).Liderul partidului, Iane Ianev, a prezentat stenogramele conversaţiilor întredeputaţii GERB Menda Stoianova şi Iskra Fidosova şi directorul Agenţiei pentru Vămi,Vanio Tanov. Într-un interviu acordat sâmbătă, premierul Boiko Borisov amenţionat pentru prima dată numele lui Fidosova în legătură cu acest scandal,fără însă a oferi detalii. "Tanov nu a angajat nici o persoană subpresiuni, indiferent de cei care îl sunau, Fidosova sau altcineva", a datasigurări premierul.

ZiarulGaleria a dezvăluit, săptămâna trecută, discuţii - două între ministrul de finanţe,Simeon Djankov, şi directorul Agenţiei pentru Vămi, Vanio Tanov, şi una întreTanov şi adjunctul lui Djankov, Vladislav Goranov. În primele două, Djankov şiTanov critică extrem de dur acţiunile ministrului de interne, Ţvetan Ţvetanov,fără a-i menţiona numele. În cea de-a treia înregistrare, Tanov şi Goranovdiscută atât despre Ţvetanov, cât şi despre Djankov. Ministrul de finanţe estevăzut ca o persoană care a pierdut încrederea premierului bulgar Boiko Borisov.

Personaluleditorial a anunţat că a primit înregistrările de la o sursă care doreşte sărămână anonimă, exprimând opinia că nu au fost obţinute cu aparate speciale desupraveghere. Redactorul-şef adjunct al tabloidului, Iavor Dacikov, a declaratcă aceste interceptări datează din mai 2010, din timpul unui scandal întreTanov şi Ţvetanov. Se crede că ziarul Galeria ar servi interesele unui fostagent de securitate, Aleksei Petrov, arestat în februarie 2010 în urma unoracuzaţii legate de crimă organizată şi care se află în prezent în arest ladomiciliu.

Pefir a intrat şi Ambasada SUA , care s-a declarat alarmată de faptul că persoanesuspectate de implicare în infracţiuni grave au fost eliberate din închisoaresau plasate în arest la domiciliu. Ambasadorul american la Sofia a cerut caautorităţile să stabilească dacă înregistrările conversaţiilor dintre ministrulde finanţe, Simeon Djankov, adjunctul său, Vladislav Goranov, şi şeful Agenţieipentru Vămi, generalul Vanio Tanov, au fost făcute legal.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-01-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image