2018-12-12 05:10


Răzbunare, numele tău este Gabriel Oprea! UNPR, tentativă de „execuție” a PND pentru anchetarea coloanelor oficiale

 |  22:46
Răzbunare, numele tău este Gabriel Oprea! UNPR, tentativă de „execuție” a PND pentru anchetarea coloanelor oficiale
Marius Florian

Aflat în cea mai dificilă situație din cariera sa politică, ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a dat milităria jos din pod în Parlamentul. Parlamentarii Partidului Național Democrat, condus de deputatul Daniel Fenechiu, anunță că UNPR-iștii l-au luat în vizor și ar dori să le desființeze grupul. Asta după ce miercuri PND a înregistrat, alături de PNL, la Camera Deputaților, solicitarea de înființare a comisiei parlamentare de anchetă a coloanelor oficiale.

„Nu ne înclinăm ca focile în fața lui Oprea! Poate o să vină cu girofarul!”

Contactat de PUTEREA, Daniel Fenechiu a confirmat inițiativa UNPR-istă, susținând că bănuiește că ideea a pornit de la Gabriel Oprea, prin Eugen Nicolicea, „tartorul inițiativelor juridice” ale „progresiștilor” în Parlament.

„Cei de la UNPR au fost foarte deranjați de faptul că semnând poziția de anchetă împreună cu PNL și având în vedere că obiectul anchetei nu se suprapune cu ancheta Justiției… că ei s-au gândit că ne apucăm noi să facem o comisie de anchetă pe accidentul lui Oprea. Nu! Noi am făcut pe tema coloanelor oficiale în România. Atunci au gândit ei încercarea de desființare a grupului nostru, iar acest lucru se poate face prin neîndeplinirea condiției regulamentare de două grupuri parlamentare. Un grup, oricâți oameni ar avea, nu poate face o anchetă, trebuie două grupuri. Și s-au gândit ei să ceară Comisiei juridice să se pronunțe asupra legalității grupului nostru. Ceea ce UNPR uită sau nu-i interesează este că în momentul când grupul nostru s-a constituit, în decembrie, Comisia juridică a apreciat că îndeplinim condiția constituțională și din regulamentul Camerei, care spune că un grup parlamentar se înființează din minim 10 deputați. Din punctul acesta de vedere, îndeplinim această condiție. Motiv pentru care se vor lega de diverse chestiuni ca să tragă de timp și eventual să ne determine să renunțăm la comisia de anchetă. Nu se va întâmpla! Ei dacă vor politic să blocheze comisia e treaba lor, că au majoritate, dar noi nici nu ne vindem și nici nu ne înclinăm ca focile în fața lui Oprea! Acum s-au gândit să se intereseze și, cine știe, poate o să vină cu girofarul ca să ne convingă… (…) În Biroul Permanent a propus Chirvăsuță, dar în materie juridică nimeni nu mișcă de acolo fără avizul lui Nicolicea! El este tartorul a tot ceea ce înseamnă inițiativă cu conotație juridică. Oprea le-a spus: «Faceți orice ca să mă scăpați!». Eu bănuiesc că Oprea i-a dat dispoziție”, a spus Fenechiu, pentru PUTEREA.

Bănuielile lui Chirvăsuță

Inițiativa aparține deputatului Laurențiu Chirvăsuță (UNPR), fostul social-democrat invocând faptul că grupul PND și-a schimbat în ultima vreme componența.

„Pur și simplu s-a cerut o solicitare vis-à-vis de această problemă, pentru că și-au schimbat și denumirea și numărul membrilor a alternat, au plecat, au venit și, conform regulamentului, trebuie îndeplinite niște condiții. Pur și simplu, o solicitare către Comisia juridică, un punct de vedere dacă își desfășoară (PND – n.r.) activitatea conform cadrului legal din regulament. (…) Nu este numai condiția numărului membrilor, sunt mai multe condiții, deci aici trebuie studiat regulamentul și de-asta, nefiind de specialitate, am solicitat punctul de vedere al Comisiei juridice. Când îl primim, vi-l transmitem”, a spus Laurențiu Chirvăsuță, pentru PUTEREA.

Oprea, „săltat” de DNA?

Daniel Fenechiu are însă vești proaste pentru UNPR. Pe fondul informațiilor apărute în spațiul public, dosarul lui Oprea ar putea ajunge pe mâna DNA.

„Așa mi s-ar părea normal. Dacă Parchetul Tribunalului București nu poate cerceta un parlamentar și nici un ministru, singura entitate care poate cerceta un ministru este Parchetul General, inclusiv DNA, secția Parchetului General. Din punctul meu de vedere, dacă informațiile care circulă în spațiul public se adeveresc, în sensul că Oprea și-a aprobat singur coloanele oficiale, având în vedere consecințele economice, acolo s-ar putea să fie îndeplinite condițiile atât pe criteriul prejudiciului, cât și sute de misiuni, s-ar putea ca valoarea prejudiciului să fie de așa manieră încât și acesta să atragă competența DNA. Pe de altă parte, pe Legea 78/2000, tot DNA ar fi competentă! (…) Una peste alta, dacă DNA ar prelua dosarul, ar însemna să confirme urmărirea penală in rem și DNA apreciază dacă la un moment dat ar trebui să înceapă urmărirea lui Gabriel Oprea, dar trebuie să ceară Senatului, să formuleze o cerere”, a mai spus Fenechiu, pentru PUTEREA.

Dacă Gabriel Oprea va fi pus sub urmărire penală, veștile pentru ministrul de Interne sunt din ce în ce mai proaste. Faptele sale s-ar putea încadra (și) la abuz în serviciu și, potrivit Noului Cod Penal, Cap. II, art. 297, alin. (1), riscă ani grei de închisoare, respectiv de la 2 la 7 ani!


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-01

TAGURI: gabriel oprea, pnd, razbunare, ancheta, coloane, oficiale
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ATENT
01 Noi 2015

mai dai mult copy paste?
ATENT
02 Noi 2015

îhî!
PERVERTIREA VOTULUI ALEGATORIL
02 Noi 2015

ADEVARUL CA ACESTE NOI PARTIDE SUNT COMPLET ILEGALE IN PARLAMENT, DEOARECE NOI, ROMANII AM VOTAT ALTE PARTIDE SI, NORMAL ESTE CA ACESTI POLITICIENI, PE PERIOADA MANDATULUI DE PARLAMENTAR DACA PARASESC PARTIDUL PE LISTELA CARUIA A FOST ALES, OBLIGATORIU SA RAMANA INDEPENDENT ORI, SA-SI DEA DEMISIA DIN PARLAMENT, EVENTUAL SA FIE EXCLUS! DE 25 DE ANI, IGNORATI SI PERVERTITI VOTUL ALEGATORILOR ATAT LA PARLAMENTARE, CAT SI LA LOCALE! AJUNGE!
ION
03 Noi 2015

Rusine pentru ce ai votat !
Random imageUltimele stiri


loading...