2018-11-15 06:20


Reacţia lui Tăriceanu după ce PSD a anunţat că nu îl susţine pentru fotoliul de premier

 |  15:06
Reacţia lui Tăriceanu după ce PSD a anunţat că nu îl susţine pentru fotoliul de premier

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marţi, că deşi PSD nu îl va susţine pentru fotoliul de premier, relaţiile şi colaborarea dintre ALDE şi PSD nu vor fi afectate. Acesta a ţinut să precizeze că este normal ca un partid să vrea să îşi desemneze propriul prim-ministru.

“În primul rând, eu cred că este normal ca un partid care are aspiraţii, pretenţii în alegeri şi nu face o figură, aşa de prezenţă, să aibă ocazia şi curajul să îşi desemneze propriul candidat de prim-ministru. Sigur că şi noi, şi PSD-ul avem această libertate, pe care noi am şi folosit-o. În privinţa strategiei de campanie, a tacticilor care se folosesc - asta am făcut noi, ce fac alţii să-i întrebaţi pe ei. În al doilea rând, eu sunt de părere că nu trebuie să-i lăsăm preşedintelui Iohannis câmp liber pentru manevre, ca să spună după alegeri că nu l-a înregistrat decât pe domnul Cioloş, că l-a rugat să candideze şi dânsul a acceptat şi că România nu are personalităţi capabile să conducă ţara“, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, potrivit Mediafax.

Preşedintele Senatului susţine că este îndreptăţit la această nominalizare.

"Eu cred că mandatul pe care l-am avut în România ca prim-ministru între 2004 şi 2008 a lăsat urme solide. Românii s-au săturat, după un an de zile de incompetenţa crasă a actualului guvern, să vadă nişte diletanţi care conduc România şi pierdem timpul. Aşadar vrem să arătăm că avem o echipă performantă, o echipă care prin ceea ce a făcut a demonstrat că ştie să facă. Şi acesta este sensul propunerii noastre”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, întrebat de jurnalişti dacă relaţia din PSD şi ALDE va fi afectată de faptul că social-democraţii îşi doresc un premier propriu.

Acesta a precizat că nu va fi nici o problemă dacă PSD va merge pe mâna unui social-democrat pentru funcţia de premier.

“Nu va fi nicio problemă, fiecare partid trebuie să aibă oameni care să conducă. Până la urmă cu ei ieşim în faţa electoratului. După cum ştiţi ultimul verdict îl dă electoratul şi vom vedea apoi. Eu consider că noi trebuie să ne încadrăm într-o anumită într-un anumit profil, într-un anumit demers. PNL-ul nu are după cum vedeţi un candidat, s-a dus să caute în târg şi l-a găsit pe un băiat pe care-l cheamă Cioloş. PSD-ul are după părerea mea candidaţi şi consideră că momentul tactic de anunţare nu a venit. Dar asta este problema lor. Ne-am considerat că acesta este momentul în care trebuie să facem anunţul”, a subliniat Călin Popescu Tăriceanu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-22

TAGURI: reactie, tariceanu, psd, nu, sustine, fotoliu, premier
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


SLUGA PSD
22 Noi 2016

tariceanu are dosare penale si vrea premier. Acest lucru aratâ ca nesimtirea nu mai are margini la acest individ care a stat in functii de conducere mai mult ca Ceausescu.Cât de cretin trebui sa fii sa votezi asemenea lichea ?
PATRIOT
22 Noi 2016

Așa sunt umilite slugile raspopitule cu flit sau "ciocul mic"
Random imageUltimele stiri


loading...