2019-02-21 08:15


Reacţii anti Ciorbea

 |  17:25
Reacţii anti Ciorbea

După ce preşedintele Iohannis şi-a manifestat indignarea faţă de demersul Avocatului Poporului, care ar fi “acţionat în beneficiul unui singur om”, şi preşedintele PMP, Traian Băsescu, s-a plasat de aceeaşi parte. El a declarat că Ciorbea este “acelaşi supus al PSD”. Prima reacţie a lui Liviu Dragnea a fost: “Habar nu am. Cred că nu”, iar premierul Sorin Grindeanu nu ştia la ce se referă legea 90/2001.

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, apreciază că motivarea Avocatului Poporului în cazul sesizării la CCR a legii care interzice persoanelor condamnate să fie membri ai Guvernului este puerilă, susţinând că Victor Ciorbea a rămas “acelaşi supus al PSD”. “Motivarea este absolut puerilă pentru că uitaţi-vă în legislaţia care îi priveşte pe magistraţi şi ei au aceeaşi restricţie, dacă au avut o condamnare nu mai pot fi magistraţi. Sunt şi alte categorii care au astfel de restricţii. Este evident că Victor Ciorbea a rămas acelaşi supus al PSD-ului, probabil datoriile, ratele la bănci îl fac să fie foarte supus, însă a intrat în jocul perfect al lui Dragnea. Nu a făcut sesizarea înainte ca să poată instala un Guvern marionetă şi o face acum în speranţa că Valer Dorneanu va avea alt punct de vedere decât acela pe care l-a avut când a semnat legea în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor în 2001. Este interesant de văzut şi metamorfoza la Valer Dorneanu, dacă este ceva de văzut”, a comentat Traian Băsescu.

Ironiile lui Dragnea

Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu au fost întrebaţi marţi de jurnalişti dacă intenţionează să modifice Legea 90/2001. Premierul desemnat a spus că nu ştie despre ce este vorba, iar preşedintele PSD a preluat afirmaţia din campanie, când spunea ironic că acea lege trebuie modificată astfel încât cei condamnaţi penal “să nu mai existe ca oameni”. Întrebaţi de jurnalişti dacă intenţionează să modifice Legea 90/2001, Liviu Dragnea a spus iniţial că: “Habar nu am. Cred că nu”. Crezând că-şi salvează preşedintele de partid, Grindeanu a intervenit şi i-a spus jurnalistului că “nu ştie la ce se referă”, moment în care Liviu Dragnea i-a dat asigurări că “îi va explica el”. “Acea lege trebuie modificată, cei condamnaţi penal trebuie să nu mai existe, ca să nu mai fie dubii. Să nu mai existe ca oameni. Acolo trebuie să mergem”, a repetat preşedintele PSD.

Un articol din această lege nu i-a permis lui Liviu Dragnea să fie propus la funcţia de premier, întrucât a fost condamnat în dosarul ”Referendumul”. Legea 90/2001 prevede că pot fi membri ai Guvernului persoanele care au numai cetăţenia română şi domiciliul în ţară, se bucură de exerciţiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate.

Turcan: Avocatul Poporului, avocatul PSD

“PNL întreabă ce stat este acela în care Avocatul Poporului sesizează CCR în favoarea unui preşedinte de partid condamnat penal definitiv. Din nefericire, Avocatul Poporului, domnul Victor Ciorbea, se comportă ca avocatul PSD şi al lui Liviu Dragnea, şi în niciun caz ca o instituţie care se numeşte Avocatul Poporului. Să ne aducem aminte Ordonanţa 55, care permitea primarilor pentru o scurtă perioadă să migreze de la un partid la altul, când domnul Victor Ciorbea a refuzat cu obstinaţie să sesizeze CCR, pentru a încerca să blocheze punerea în paranteză a democraţiei în interes politic al PSD. Acceaşi obedienţă faţă de PSD. PNL speră ca această speţă la CCR să se facă în mod corect şi să se ţină cont de jurisprudenţa pe acest subiect”, a declarat liderul PNL, Raluca Turcan.

Motivaţia lui Ciorbea

Avocatul Poporului a sesizat direct Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor articolului 2 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului şi a ministerelor, conform căruia pot fi membri ai Executivului persoanele care nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în situaţie de incompatibilitate. Potrivit Avocatului Poporului, “prevederile art. 2 din Legea nr. 90/2001 încalcă principiul echilibrului puterilor în stat, nu întrunesc cerinţele constituţionale de previzibilitate şi proporţionalitate a legii şi nu permit recunoaşterea dreptului la diferenţă pentru ocuparea, în condiţii de egalitate şi fără restricţii nerezonabile, a unei funcţii ce implică exerciţiul autorităţii de stat”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-05

TAGURI: reactii, ciorbea, basescu, dragnea, turcan
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


SLUGA PSD
05 Ian 2017

Romania nu are avocat al poporului. Victor Ciorbea reprezinta interesele ORGANIZATIEI MAFIOTE PSD. ESTE O LICHEACARE SERVESTE INTERESE MAFIOTE.
CROCODIL
05 Ian 2017

Așa de indignat a fost groful ,încât și-a trimis supusa in pijama....Groful nici măcar bun simt are să spună el ....Știe el de ce ,ptr ca la fel a procedat și el când a candidat ....Era penal și verificat de ani... Curatul și cinstitul țării .....Halal conducător...!!!!
CROCODIL
05 Ian 2017

Așa de indignat a fost groful ,încât și-a trimis supusa in pijama....Groful nici măcar bun simt are să spună el ....Știe el de ce ,ptr ca la fel a procedat și el când a candidat ....Era penal și verificat de ani... Curatul și cinstitul țării .....Halal conducător...!!!!
CROCODIL
05 Ian 2017

Așa de indignat a fost groful ,încât și-a trimis supusa in pijama....Groful nici măcar bun simt are să spună el ....Știe el de ce ,ptr ca la fel a procedat și el când a candidat ....Era penal și verificat de ani... Curatul și cinstitul țării .....Halal conducător...!!!!
DABONE
06 Ian 2017

BAI CROCODILE NUMAI VEZI BINE ? CE P__ _ _A MEA AI TRIMIS DE TREI ORI MESAJUL ? SI MAI STAI DRACU IN BANCA TA DE FRAIER. STII CE INSEAMNA CUVANTUL < GROF > BAI BOULE ? TOT II DAI CA TUTA-NPAPUSOI CU GROFUL ASTA. DUTE-NP---A MEA DE MUHAIA. ZI SI TU DE PROBLEME LA OBIECT NU, CE ITI VINE IN CAP HAI PE SCRIS.
FABULă PE NET:
07 Ian 2017

După-alegeri, în ogradă, Deşi nu-i venea să creadă, Catârul - o corcitură De măgar cu-o iapă sură, Ajuns dintr-o întâmplare În ogradă cel mai mare, A fost nevoit de lege Să aprobe, se-nţelege,Prim-ministrul desemnat De cei care-au câştigat:Nişte cai de soi ales.Caii, bineînţeles, Ştiind că-i ura catîrul, Vrând a-i face lui hatârul Să nu-l pună pe-armăsar Prim-ministru tutelar,I-au propus lui ca magistru, O oiţă prim-ministru. Dar catârul, mult prea snob, Fiind foarte xenofob, Din măreţul lui palat Refuză ne-nduplecat. Caii înţelepţi vezi bine Ştiind că guvernul ţine Rostul mersului-nainte, Având ei mai multă minte, I-au propus un alt ales Un mânz pur ca să-i dea ghes, Să-nţeleagă-ntr-un final Că-i doar un catâr, nu cal, Ba, chiar l-au ameninţat
Că VA FI şI SUSPENDAT
07 Ian 2017

După legea lor supremă. Vrând deci să rămână-n schemă, Corcitura de catâr N-a mai zis nici „pâs” nici „câr” Şi rămas chiar fără glas, Făcu înapoi un pas, Dar ca să vadă ai lui Nişte bieţi măgari tehui Din partidul pierzător, Vrând să-i ia peste picior Pe învingătorii-n stat, C-un dispreţ neaşteptat, Nevrând a-l vedea ograda Că îi dă un mânz cu coada, A trimis un SMS, Cu doar un cuvânt: „Succes”! Şi, să-i facă-apoi hatârul, A semnat pe scurt: „Catârul”! Uluit de-acest mesaj, Mânzul şi-a făcut curaj Şi-a sunat la armăsar, Că nici nu avea habar Dacă-acel mesaj privat I l-a dat şeful de stat, Ştiind că un telefon Poate-aduce ghinion. Armăsarul evident, Fiind şef de parlament, Ştia numărul, normal, Şi deştept, ca orice cal, I-a spus mânzului acum, Că-i normal să vezi şi cum, Un catâr vrea să arate Că-i deştept pe jumătate, Şi puternic, cum aşteaptă Neamul lui din partea dreaptă, El a vrut să consfinţească O zicală românească:„Prostul dacă nu-i fudul,Parcă nu e prost destul”!
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...