2019-03-24 00:56


Reacții din PSD după decizia lui IOHANNIS: „I-a luat cam mult să citească…”

 |  11:12
Reacții din PSD după decizia lui IOHANNIS: „I-a luat cam mult să citească…”

Preşedintele Comisiei speciale pentru modificarea legilor justiţiei, deputatul PSD Florin Iordache, a declarat pentru News.ro că decizia preşedintelui de a o revoca pe şefa DNA este o decizie normală şi spune că, totuşi, i-a luat cam mult să citească motivarea CCR, dar a dat dovadă că este garantul respectării Constituţiei.

Preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolicea, a declarat pentru News.ro că decretul de revocare din funcţie a şefei DNA a fost semnat cu o întârziere de 30 de zile. El spune că dcretul avea o semnificaţie "extraordinară" pentru că şi pe viitor ar fi putut preşedintele să încalce Constituţia prin nesemnarea altor decrete importante. La rândul său, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat luni pentru News.ro că decizia preşedintelui Iohannis de a o revoca pe Codruţa Kovesi trebuia luată acum o lună şi susţine că, dacă s-a luat aşa târziu, nu este decizia lui Klaus Iohannis ci a "sistemului", care a calculat ce înseamnă o suspendare din funcţie. Ştefănescu afirmă că prin revocarea procurorului-şef al DNA a fost "sacrificat" un om şi va urma o revanşă, care poate fi legată de dosarul de la DIICOT deschis pe numele premierului Dăncilă sau legat de Codul penal.

IORDACHE: „Preşedintele a înţeles că deciziile CCR trebuie respectate!”

"O decizie normală. Preşedintele a înţeles că deciziile CCR trebuie respectate. I-a luat cam mult până a citit în integralitate decizia şi a dat dovadă că este garantul respectării Constituţiei prin această decizie pe care a luat-o. (...) Pentru noi, ca semnal (...) e un semnal de normalitate faptul că preşedintele României respectă deciziile CCR. Sunt decizii ale CCR care ne plac, altele care nu ne plac, dar în integralitate, aşa cum a spus şi Comisia de la Veneţia, deciziile CCR trebuie respectate de toată lumea", a declarat Florin Iordache pentru News.ro.

NICOLICEA: „Decizia de revocare a lui Kovesi este dată cu o întârziere de 30 de zile!”  

"(Decizia - n.r.) este dată cu o întârziere de 30 de zile. (...) Această decizie de a semna practic un decret... Nu comentăm cu privire la faptul că decretul era un decret de revocare. Avea o semnificaţie extraordinară, pentru că şi pe viitor ar fi putut să încalce Constituţia nesemnând alte decrete care, zic eu, aveau o importanţă mult mai mare. Nesemnarea unui decret de numire a miniştrilor, a Guvernului şi aşa mai departe", a declarat Eugen Nicolicea pentru News.ro.

 

Codrin ŞTEFĂNESCU: „Nu e decizia lui Iohannis, e decizia sistemului!”

"Decizia asta trebuia luată acum 31 de zile şi atunci era Constituţia respectată. Dacă s-a luat abia astăzi (luni - n.r.), nu e decizia lui Iohannis, e decizia sistemului, a celor care îi fac punctajul domnului Iohannis, iar aceştia, după un calcul, la fel cum ne-am făcut şi noi în coaliţie privind suspendarea, au calculat şi ei ce înseamnă suspendarea şi ce se poate întâmpla după cu ei. Au preferat să îi sacrifice un om de pe tabla de şah, urmând să îşi ia revanşa vizavi de coaliţie. Nu ştiu în ce constă această revanşă. Poate să fie dosarul de la DIICOT deschis pe numele Guvernului, poate să fie Codul penal. În orice caz, această pierdere a lor nu este făcută doar pentru respectarea Constituţiei, ci e făcută de nevoie într-un moment în care astrele nu erau favorabile pentru ei", a declarat Codrin Ştefănescu pentru News.ro.

El a criticat faptul că nu a ieşit preşedintele Klaus Iohannis personal să facă anunţul, ci şi-a trimis purătorul de cuvânt şi "s-a spălat pe mâni".

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-09

TAGURI: iordache, kovesi, revocare, iohannis, stefanescu, nicolicea, psd
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...