2019-02-20 09:34


Reacţii DURE după ce senatorul PSD Liviu Pop a numit Forumul Democrat al Germanilor din România organizaţie NAZISTĂ

 |  18:56
Reacţii DURE după ce senatorul PSD Liviu Pop a numit Forumul Democrat al Germanilor din România organizaţie NAZISTĂ

Un oficial german, Bernd Fabritius a cerut vineri Guvernului un punct de vedere în acest sens, în timp ce FDGR le solicită liderilor PSD să se delimiteze de afirmaţiile lui Pop, după ce acesta a catalogat Forumul German drept o ”organizaţie nazistă”.

”Un înalt reprezentant al partidului de guvernământ din România insultă într-o manieră inacceptabilă organizaţia minorităţii germane. Liviu Pop, reprezentant al social-democraţilor din România, preşedinte al Comisiei de Învăţământ din Senat şi fost ministru al Educaţiei, a numit organizaţia unei minorităţi naţionale recunoscute în România, comunitatea germană din România, <organizaţie nazistă>, într-un interviu public. Astfel, o campanie regretabilă de defăimare continuă în mod inacceptabil. De ceva timp, minoritatea germană din România este calomniată în mass-media pro-guvernamentale şi insultată în mod colectiv, cu scopul de a prejudicia imaginea preşedintelui Klaus Johannis, membru al acestei minorităţi. Faptul că atacurile sunt continuate de către înalţi reprezentanţi ai partidului de guvernământ, social-democrat, este inacceptabil şi necesită o condamnare fermă! Am cerut Guvernului României un punct de vedere”, a scris pe contul său de Facebook Bernd Fabritius, împuternicitul al guvernului federal german pentru chestiunile privind strămutaţii germani şi minorităţile naţionale.

Şi Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) a reacţionat la afirmaţiile făcute de Liviu Pop. FDGR le solicită liderului PSD, Liviu Dragnea şi premierului României Viorica Dăncilă să se delimiteze de „calomiile” debitate de unii social-democraţi.

„Forumul Democrat al Germanilor din România condamnă cu fermitate calomniile ordinare debitate de senatorul PSD, Liviu Pop, joi seara, conform cărora FDGR ar fi continuatorul organizaţiei naziste Grupul Etnic German din România. FDGR este reprezentantul legitim al minorităţii germane în baza Constituţiei României şi a legislaţiei în vigoare, având un statut aprobat de către instanţele din România şi fiind înscris în Registrul organizaţiilor neguvernamentale. FDGR este reprezentat în Parlament şi în structurile guvernamentale ale României. Cerem public PSD, Preşedintelui acestuia, Liviu Dragnea, Preşedinte al Camerei Deputaţilor şi Prim-ministrului României, Viorica Vasilica Dăncilă, să se delimiteze public de astfel de calomnii pe care le-au debitat şi le debitează în continuare unii membrii ai acestui partid”, a afrimat preşedintele FDGR, Paul-Juergen Porr, într-un comunicat de presă publicat pe Facebook.

De asemenea, USR precizează că prin afirmaţiile făcute de Liviu Pop, respectiv că Forumul German e continuatorul Grupului Etnic German, „o organizaţie nazistă”, senatorul PSD a susţinut un discurs anti-european.

„USR se solidarizează cu Forumul Democrat al Germanilor din România şi condamnă declaraţiile făcute de senatorul PSD Liviu Pop, prin care arată un discurs iliberal şi anti-european. USR îndeamnă la respectarea drepturilor tuturor minorităţilor din România”, precizează USR pe reţeaua de socializare citată.

Senatorul PSD Liviu Pop a declarat joi că preşedintele României, Klaus Iohannis, a condus o organizaţie, care este un continuator al unui forum german nazist.

”Cred că măcar atâta gram de conştiinţă naţională are domnul preşedinte Iohannis. Pentru că, în fapt, amânarea rectificării bugetare înseamnă necheltuirea unor bani de către anumite instituţii publice şi nesuplimentarea fondurilor pentru alte instituţii public, care are ca singur efect deficitul bugetar.Trebuie să spun că dânsul (Klaus Iohannis-n.r) face o acuzaţie ipocrită din perspectiva zilei de 23 august şi în perspectiva fostei demnităţi a domniei sale, aceea de preşedinte al unui continuator al unui Forum...grupului...organizaţia aia nazistă. A condus forumul german (Iohannis-n.r), care a fost continuatorul acelui grup care ştim clar că a fost condamnat public vis a vis de...”, a afirmat Liviu Pop joi seară la Antena 3.

După afirmaţiile făcute, senatorul PSD nu a vrut să şi le asume, acesta susţinând că a luat informaţiile de pe internet.

„Asta nu o spun eu, o spun alţii, am citit-o în presa vremii, am văzut-o clar. Grupul Etnic German a fost organizaţie nazistă, corect? Grupul Etnic German a fost organizaţie nazistă condamnată pentru crime de război la Nurnberg. Dacă Forumul German nu e continuatorul Grupului Etnic German aştept oficial lucrurile acestea, eu am spus ce citesc de pe net. Dar în ziua de 23 august să faci declaraţii de genul acesta şi în anul Centenarului, mi se pare un pic deplasat din partea şefului statului, care trebuie să fie mediator” a mai spus senatorul social-democrat”, a adăugat Pop, potrivit MEDIAFAX.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis joi, un mesaj cu ocazia Zilei Comemorării Victimelor Fascismului şi Comunismului, apreciind că ”nicio utopie nu s-a dovedit mai sângeroasă decât fascismul şi comunismul” şi că, în prezent, tentaţia iliberalismului este extrem de mare.

„Astăzi, la mai bine de un secol de la instalarea primelor regimuri totalitare, putem spune, fără teama de a greşi, că nicio utopie nu s-a dovedit mai sângeroasă decât fascismul şi comunismul. Regimurile inspirate de aceste ideologii, opuse liberalismului şi democraţiei, au avut repercusiuni majore asupra dezvoltării politice a statelor din Europa Centrală şi de Est. Vieţile a milioane de persoane au fost distruse. În încercarea de a crea omul nou, uzând de politici îndreptate împotriva condiţiei umane şi construind societăţi bazate exclusiv pe teroare, cele două regimuri au lăsat în urma lor milioane de victime faţă de care, astăzi, ne manifestăm recunoştinţa şi compasiunea”, se arată în mesajul preşedintelui Klaus Iohannis.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-08-24

TAGURI: liviu pop, psd, Forumul Democrat al Germanilor din România, organizatie nazista
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


PESEDISTILOR
24 Aug 2018

liviuu pop o mare mizerie psd multa muye
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
24 Aug 2018

scrie pe net ca acest idiot "genunche" ar trebui expulzat din Romania? daca nu atunci o spun eu....ca sa scrie aici
SLUGOIUL ''GENUNCHE''
24 Aug 2018

In primul rand CNA sa se sesizeze pentru toate tampeniile care sunt vomitate in latrina 3 urat mirositoare. CNCD sa-l traga la raspundere pe acest gunoi bolsevic PLM.Vrea sa intre in gratiile dementului sef pentru a fi trecut pe liste la europarlamentare unde malaiul este consistent. Muie psd-alde-udmr-minoritati.
MUIE IOHANIS
25 Aug 2018

Ce va cacati pe voi ? ; Insusi Iohanis a afirmat ca'' forumul germanilor din Romania;; este continuatorul politicii ''GRUPULUI ETNIC GERMAN'' organizatie nazista hitlerista care a existat in SIBIU inte anii 1940 1945 si a fost scoasa in afara legii de catre rege. ISRAELIENII INSISI AU AFIRMAT ACEST LUCRU DUPA ACUZATIILE BOULUI NAZIST LA ADRESA'' EVREILOR;; SI A LUI DANCILA Oficialui german FABRICIUS ESTE UN SAS HOMOSEXUAL JEGOS DIN AGNITA'' PRIETEN'' BUN AL PRESIDENTULUI DE CAND ACESTA ERA UN DASCAL PARLIT TOT IN AGNITA DECI VINE'' PRTENUL BULANGIU'' SA TRAGA DE URECHI ROMANIA Useristii ar tebui sa citeasca un manual de istorie adevarata a ROMANIEI nu sa linga kuru unui nazist imputzit.. cum salveaza ei Romania? DE CE NU A FACUT HOMALAUL FABRICIUS SCANDAL SI DUPA CELE AFIRMATE DE ISRAELIENI? CHIAR INTR-ATAT V-ATI TICALOSIT FRATI ROMANI SA FACETI SLUJ IN FATA TUTUROR SCURSURILOR DOAR DIN URA? ATUNCI VA MERITATI SOARTA
ANONIM
25 Aug 2018

Sa ne spuna iohanis pentru care servicii aduse Germaniei a fost decorat cu'' Crucea de fier'' CEA MAI INALTA DECORATIE din germania
ANONIM
25 Aug 2018

Art. 6 – FDGR este succesorul de drept al tuturor instituţiilor şi organizaţiilor ale minorităţii germane, care au fost desfiinţate prin constrângere.
Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...