2018-12-13 03:51


Recunoașterea eforturilor României pentru Schengen. Cioloș s-a întâlnit cu președintele francez Francois Hollande

 |  18:31
Recunoașterea eforturilor României pentru Schengen. Cioloș s-a întâlnit cu președintele francez Francois Hollande

Premierul Dacian Cioloș s-a întâlnit miercuri, la Paris, cu președintele francez Francois Hollande, ocazie cu care a declarat că România sprijină proiectele de consolidare a controlului la frontieră și sperăm ca această contribuție pe care țara noastră o are la controlul frontierelor să fie recunoscută, alături de criteriile care au fost deja îndeplinite, pentru a adera la Schengen.

„Am evocat chestiunea migrației și am confirmat că România sprijină proiectele de consolidare a controlului la frontieră. România însăși are una dintre cele mai mari frontiere externe ale UE în responsabilitate. Am confirmat că intenționăm în continuare să ne facem treaba din acest punct de vedere și că sperăm ca această contribuție pe care România o are la controlul frontierelor să fie recunoscută, alături de criteriile care au fost deja îndeplinite de România, de a adera la spațiul Schengen, cel puțin într-o primă etapă cu deschiderea comunicațiilor aeriene, aeroporturilor”, a afirmat Cioloș, într-o declarație de presă comună cu președintele Franței, Francois Hollande, potrivit Agerpres.

Premierul a mai declarat că România e interesată să adere la un spațiu Schengen solid, consolidat și credibil, și de aceea va susține orice inițiativă pe această direcție.

De asemenea, a subliniat că partea română își dorește intensificarea relațiilor economice

La rândul său, președintele Hollande a declarat că România și Franța lucrează împreună pentru îndeplinirea aderării țării noastre la spațiul Schengen. El a mai spus că în discuția cu premierul român au fost abordate obiectivele comune pe domeniile cercetării, apărării și educației, dar și despre situația din Ucraina și Republica Moldova, pentru aceassta din urmă afirmând că trebuie susținut procesul de integrare europeană.

Hollande a mai anunțat că a acceptat invitația făcută recent de președintele Klaus Iohannis de a veni în România în acest an.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-20

TAGURI: romania, schengen, dacian ciolos, francois hollande
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...